Mhp’li Recep Taner AGD’yi ziyaret etti

MHP Efeler Belediye Başkan Adayı Recep Taner seçim çalışmalarını Aydın Gazeteciler Dayanışma Derneği'ne gerçekleştirmiş olduğu ziyaretle sürdürdü.

Mhp’li Recep Taner AGD’yi ziyaret etti
banner98
MHP Efeler Belediye Başkan Adayı Recep Taner seçim çalışmalarını Aydın Gazeteciler Dayanışma Derneği'ne gerçekleştirmiş olduğu ziyaretle sürdürdü.

Ziyarette Recep Taner'e MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal, MHP Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul eşlik etti.

Teşkilatların ve vatandaşların talepleri doğrultusunda Efeler Belediye Başkan Adayı olduğunu belirten Taner, ''Aydın'da siyaset daha ısınmadı. Gittiğimiz yerlerdeki siyasi tablo bu yönde. Aday şekillenmesi bitmediği için vatandaşlar seçim atmosferine girmiş değil. Tepecik'te, Umurlu'da toplantılar yaptık. Hedefimiz Aydın’ı bu günkü durumundan daha iyi yerlere getirmek. Aydın’da birçok şey şimdiki durumundan daha iyi olabilirdi. Ama maalesef Aydın son yıllarda bulunduğu konumdan aşağıya doğru bir düşüş içerisinde. Bunun örneği de yaşanılabilir kentler sıralamasındaki yeridir. Bu kötü gidişe MHP olarak dur diyeceğiz. Bu kötü gidişi durdurabileceğimiz kanısına sahibiz. Çünkü ekiplerimiz o konu da tecrübeliler ve son üç yıldır il genel meclisi başkanlığı yapan arkadaşlarımız var, encümen üyelerimiz var. Dolayısıyla musluğun suyunun geldiği noktada MHP'liler var. Köylere hizmet noktasında son yılların en iyi performansını sergilediler. Hem yerelde hem genelde sahip olduğumuz tecrübeleri birleştirip Aydın'ı bulunduğu noktadan daha iyi bir yere getirebiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz” dedi.

Medyanın tarafsız olması gerektiğini vurgulayan Taner, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Basın son dönemlerde biraz sıkıntılı bir sürece girdi. Tüm Emniyetlerdeki basın büroları kapatıldı. Basın yandaş, candaş ve karşıt medya olarak adlandırılıyor. Bunların yaşandığı ortamda özellikle bizim aydındaki gerek internet medyası gerek yerel basın olarak basın mensubu arkadaşlardan beklediğimiz Aydın'ın meseleleri noktasında tarafsız bir şekilde yandaş hale gelmeden bir mücadele vermeleri. Bu güne kadar Aydın basınına baktığımızda bu mücadele verildi. Yerel basın biraz daha gerçekçi haber anlayışı ile Aydın'da basında olması gereken noktayı koydu. Umudumuz bu noktada Aydın basınının şu andaki gidişatını aynı şekilde devam etmesidir”

Medyadaki güven sorununun da önemine değinen Taner, “Ülkemizdeki basında bundan altı ay önce hükümetin yanında yer alan gazetelerin şimdi bir anda hükümetin karşısında olması okuyucularına güvensizlik veriyor. Hükümet lehine yazı yazarken bir anda hükümet aleyhine yazı yazmak medyanın inanırlığını yitirtiyor. Zamanında daha tarafsız ve adil olsalardı belki bu sıkıntılar yaşanmayacaktı. Medya'da güven sorunu yaşanıyorsa bunun sebebi geçmişte medyada çalışan kişilerin taraflı davranmalarından kaynaklanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yerel basının sıkıntılarını bildiklerini fakat son zamanlarda yerel basın adına sevindirici gelişmelerin yaşanmaya başlandığını beyan eden Taner, “Yerel olarak baktığımızda bugüne kadar yerel medya ile ilişkilerimiz hep iyi oldu ve inşallah bundan sonra da iyi olur. Yerel medyanın sıkıntılarının farkındayız. Valiliğin uygulamaya koymuş olduğu uygulama yerel basın için çok iyi oldu. Bugün medya eskisi kadar kamu ihalelerinden gerekli payı alamıyor. Medya finans sorununu çözmediği takdirde ulusal medyalar gibi farklı yerlere bağlanmak zorunda kalıyor ve bu yanlış bir uygulamadır. Valiliğin uygulamış olduğu bu uygulama devam ederse yerel basının kendi ayakları üzerinde durması açısından çok iyi olur. Biz her zaman şunu dedik, ‘keskin bıçak olmak için çok fazla çekiç yemek lazım’. Biz o çekiçten yemeye hazırız. Yeter ki Aydın'ın menfaatine olsun'' diye konuştu.

Seçim zamanı çıkan gazetelerden hoşnut olmadığını dikkat çeken Taner, ''Siyasetçilerin Yerel Basına bakış açılarının bu noktaya gelmesinde biraz gazetecilerin de suçu var. Her seçim süreci öncesinde yeni yeni siteler, gazeteler çıkıyor. Bunlar seçim zamanı bittiğinde kapanıyorlar bunun böyle olmaması gerekiyor'' dedi

Dernek hakkında bilgiler veren Mehmet Aydın, 2014 seçimlerinin ülkemiz adına hayırlı olmasını diledi. Aydın,''Toplantılarda gazetecilere masa ayırıyorlar, Gazeteciler bu toplantılara yemek için gelmiyor, iş yapmak için geliyor. Gazeteci kıyıda kenarda durmamalı, içine de girmemeli ama gazeteciye sınırlama da koyulmamalı. Son yıllarda bizim mesleği baltalatmak gibi bülten gazeteciliği yapılmaya başlandı. Aday ya da belediye başkanı bir ziyarete gidiyor, fotoğrafları çekiliyor, metni yazılıyor gazetelere gönderiliyor. Bu gazetecilik değil aslında. Gazeteci olarak davet edilmemiz lazım. Gazeteciler olarak o atmosferi yaşamak isteriz'' şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2014, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0