Tekstilciler İstanbul' da buluşacak

Zara, Diesel, Dockers, United Coolrs of Benetton, Bebe, Gap, Dkny, Dolce Gabanna, Li Fung, Marks & Spencer gibi dünyaca ünlü markalar Texbridge-İstanbul Kumaş ve Aksesuarları Fuarı’nda bir araya gelecek. Bu markalar, ürünlerinin kumaşlarını...

Tekstilciler İstanbul' da buluşacak
banner98
Zara, Diesel, Dockers, United Coolrs of Benetton, Bebe, Gap, Dkny, Dolce Gabanna, Li Fung, Marks & Spencer gibi dünyaca ünlü markalar Texbridge-İstanbul Kumaş ve Aksesuarları Fuarı’nda bir araya gelecek. Bu markalar, ürünlerinin kumaşlarını fuardan alacak.


Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 4-4,5 milyar dolara varan kumaş ihracatının 500 milyon dolarının Texbridge’de yapıldığını ifade etti.



CNR Holding bünyesinde bulunan İstanbul Fuarcılık organizasyonu, UTİB ve Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD) katkıları ile tertip edilecek Texbridge 9 Ekim’de başlayacak. Fuarda 2014-2015 kış sezonu trendleri ve aksesuarları sergilenecek.

Fuarın tanıtım toplantısında söz alan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Texbridge’e ilginin devamlı arttığını belirtti. Fuarın sektörün ihracatına büyük katkı sunduğuna temas eden Burkay, “4-4,5 milyar dolarlık kumaş ihracatının 500 milyon dolarını Texbridge karşılıyor.” dedi.
Fuarda trend alanı, alım heyetleri, trend ve tasarım seminerleri, basın toplantıları, business lounge, denim trend alanı, design lab gibi faaliyetlerin olacağını bildirdi.

Burkay, 2013 ilk 8 ayında ihracatın 5,5 milyar dolar olduğunu, sene sonunda bu rakamın 8,5 milyar doları bulacağını dile getirdi.


Son 10 senede Brezilya, Çin, Tunus gibi ülkelere ihracatın önemli ölçüde arttığın anlatan Burkay, şunları kaydetti:

“Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin üçüncü ülkeler ile yaptığı görüşmelere aynı zamanda iştirak etmek durumundadır. Ayrıca ABD ile AB arasında başlayacak Serbest Ticaret Anlaşmaları görüşmelerine Türkiye’nin direkt olarak iştirak etmesi de büyük önem arz ediyor. Bu konuda devletimiz ve özel sektörümüz hep beraber birlik içinde gereken girişimlerde bulunmaya devam edecek.”


CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem de Texbridge’in dünya fuarı olma yolunda ilerlediğine işaret etti. Bu sene Konfeksiyon Yan Sanayiciler Derneği’ni (KYSD) de aralarında kattıklarını aktaran Erem, “KYSD ile yapılan anlaşma dâhilinde ‘Modaks Bölümü’ ilk defa fuarda yer alacak. Bu bölüm ile Texbridge’in gücüne güç katılacak. Bu sene Texbridge’in yabancı ziyaretçileri de önemli. Zara, Diesel, Dockers, United Colors of Benetton, Bebe, Gap, Dkny, Dolce Gabbana, Li Fung, Marks & Spencer gibi dünyaca ünlü markalar alımlarını Texbridge’den yapacak. Ayrıca Ortadoğu’dan 160 giyim firması fuarı ziyaret edecek.” açıklamalarında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2013, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0