Adliye Yıl Bursa'da mesaiye başladı

Bursa’da, 2013-2014 Adli Yılı, adliye önünde düzenlenen törenle başladı.

Adliye Yıl Bursa'da mesaiye başladı
banner98
Bursa’da, 2013-2014 Adli Yılı, adliye önünde düzenlenen törenle başladı.
Atatürk Anıtı’na çelenk konmasıyla başlayan törene, Vali Yardımcısı Feridun Cemal Özdemir, AK Parti Bursa Milletvekili Kemal Şerbetçioğlu, CHP Bursa Milletvekili Turan Tayan, Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Sait Gürlek, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri katıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Dalgalı, iş yükünün günden güne ağırlaştığı bir ortamda adalet yükünü yüreğinde ve vicdanında taşıyanlara kolaylık diledi. Dalgalı, adaletin olmadığı yerde haksızlık olacağını belirterek, adaletin yeterince hızlı, tarafsız ve bağımsız olmak zorunda olduğunu kaydetti.

Adli Yargı Adalet Komisyonu üyesi Mustafa Öztürk ise yeni mahkemelerin kurulması, personel sayısının artırılması, adliyeye gelmeyecek kadar önemsiz işlerin adliyeye gelmeden halledilmesi için düzenlemeler yapılmasını istediklerini ifade etti.

Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz de 35 yıllık meslek hayatında ‘olağan’ sözcüğünün çok az olduğunu, neredeyse bütün mahkemelerin ya sıkı yönetim ya devlet güvenlik mahkemeleri diye anıldığını savundu. Demiröz, “Umarım bir gün yargının gerçek anlamda tarafsız ve bağımsız savunmanın da özgür olduğu günleri görürüz.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2013, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0