Malatya Bakırcılar Çarşısı yenileniyor

Malatya’da yıllardır ticaretin kalbinin attığı mekanlardan biri olarak bilinen tarihi Bakırcılar Çarşısı, piyasa şartlarının hızla değiştiği günümüzde müşteri kaybının önüne geçilmesi için yenileniyor.

Malatya Bakırcılar Çarşısı yenileniyor
banner98
Malatya’da yıllardır ticaretin kalbinin attığı mekanlardan biri olarak bilinen tarihi Bakırcılar Çarşısı, piyasa şartlarının hızla değiştiği günümüzde müşteri kaybının önüne geçilmesi için yenileniyor. 30 yıldan bu yana yenileme çalışması bekleyen 256 esnafın barındığı çarşı kapsamlı bir altyapı çalışmasıyla turistik bir mekana dönüşüyor. Unutulmaya yüz tutmuş el zanaatı yaşatmaya çalışan çarşı esnafı, teknolojiye inat çekiçlerini daha güçlü vurarak metale şekil vermeye hazırlanıyor.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve Madeni Eşya Esnaf Odası Başkanı Cemil Çolak ile birlikte Bakırcılar Çarşısı’nda devam eden düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Buradaki esnaflarla konuşarak sorunlarını dinleyen Çakır, yıllardır kentin en işlek ticaret mekanlarından biri olan çarşıda kapsamlı bir yenileme çalışması yürüttüklerini belirtti. Çalışmalar kapsamında başlatılan altyapı düzenlemelerinin tamamlandığını anlatan Çakır, kaplama ile çatı yenileme işlemlerinin hızla sürdürüldüğünü ifade etti. Çakır, şöyle devam etti: “Çarşımızda camekânlar değişecek. Esnafımızın da memnun olacağı kepenkler yapılacak. İşyerlerinin ön yüzlerine ahşap kaplama yapılıyor. Amacımız, Bakırcılar Çarşısı’nı tarihi bir mekân haline getirerek turistik çarşı görünümünü oluşturmak; tarihi dokusunda var olan özelliklerini yaşatıp otantik bir çarşı yaparak aslına kavuşturmaktır. Bu çarşılarımız her şehirde bulunmayan özel çarşılardır. Bu merkezin yaşatılması için bu restorasyon çalışmalarının yapılması gerekiyordu. Burada 256 esnafımız var. Esnaflarımızdan da farklı istekler var. Bu fikirleri ve düşünceleri de dinledik. Çalışmalar bittiğinde ailece gezilebilen önemli bir alışveriş merkezini Malatya’ya kazandırmış olacağız.”

Çarşının yenilen haliyle turistik bir mekana dönüşeceğinin altını çizen Çakır, buradaki 60 demirci esnafının uygun bir yere nakledileceğini söyledi.

Madeni Eşya Esnaf Odası Başkanı Cemil Çolak, 30 yıldan bu yana hiçbir onarımdan geçmeyen çarşının güzel bir projeyle yenilendiğini dile getirdi.


Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2013, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0