Mersin Emniyetinden Üniversite Öğrencilerine Terör Uyarısı

Mersin Emniyet Müdürlüğü, üniversite ve otogarda stant açıp broşür dağıtarak öğrencileri ve ailelerini terör örgütleri ve uyuşturucu tacirlerine karşı uyarıyor.

Mersin Emniyetinden Üniversite Öğrencilerine Terör Uyarısı
banner98
Mersin Emniyet Müdürlüğü, üniversite ve otogarda stant açıp broşür dağıtarak öğrencileri ve ailelerini terör örgütleri ve uyuşturucu tacirlerine karşı uyarıyor.

Polis ekipleri terör örgütlerinin ve uyuşturucu tacirlerinin, ailesinden koparak başka bir sosyal çevreye uyum sağlamaya hazırlanan üniversite gençliğini hedef seçtiğini tespit ederek, aileleri ve öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla üniversite, otogar, tren garı ve şehrin kalabalık yerlerinde stant açtı. Bu stantlarda şehir ve üniversiteyle ilgili bilgi verip yurt ve burs imkanlarını da anlatan polisler, ayrıca öğrencileri terör örgütlerine karşı uyarıyor.

Ailelere ve üniversite öğrencilerine dağıtılan broşürlerde ise şu bilgiler yer alıyor: "Terör örgütleri gençlere yeni tanışılan arkadaşlar vasıtasıyla, dernek, vakıf gibi oluşumlar kanalıyla yaklaşır. Sivil toplum kuruluşlarının içinde faaliyet göstermeniz sorumlu bir yetişkin olacağınızın habercisidir. Ancak dikkat etmeniz gereken illegal faaliyetler içindeki yapılardan uzak durmanız. Kamu yararı esaslı çalışan sivil toplum kuruluşları sizinle zenginleşecektir. İllegal örgütler sosyal yardım, burs, öğrenci evi, vaadiyle yaklaşır. Kaynağı belirsiz yardımları almayın."

Terör örgütlerinin gençlerden yararlandığı özelliklerin anlatıldığı diğer bölümde ise: "Bir grubun içinde olmak isteyen, onlarla birlikte hareket etmek isteyen gençlere kurulmuş tuzaklar mevcuttur. Ülke sorunlarına duyarlı, gördüğü problemleri çözmek isteyen siz sevgili gençlerin bu kendini gerçekleştirme ihtiyacı kötü niyetli oluşumlar tarafından kullanılabilir. Hukuk kuralları çerçevesinde kendinizi ifade etmenin binlerce yolunu bulabilirsiniz. Yalnızlık insanoğlunun başa çıkması gereken en temel duygulardan birisi hayatımıza mal olan büyük problemlerin kimi zaman tek sorumlusudur. Bu duygu da terör örgütlerince kullanılan duygulardır. Yalnızlıktan kurtulmak için tehlikeli sulara demir atmayın." ifadelerine yer veriliyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2013, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0