banner102

Mehmet Çıracı Katlı Otoparkı Hizmete Girdi

İnegöl Belediyesi tarafından eski Alyans düğün salonunun bulunduğu alanda yapılan ve İnegöl’ün 3’üncü katlı otoparkı olan Mehmet Çıracı Katlı Otoparkı, Cuma günü düzenlenen törenle açıldı.

Mehmet Çıracı Katlı Otoparkı Hizmete Girdi

İnegöl’ü geleceğe taşıyacak projelere imza atan İnegöl Belediyesi, şehir merkezinde parklanma ve trafik sorununa büyük ölçüde çözüm olması beklenen yeni katkı otoparkı ilçe halkının hizmetine sundu. Eski Alyans Düğün Salonunun bulunduğu alanda yapımı tamamlanan 110 araçlık katlı otoparka, İnegöl’ün eski Belediye Başkanlarından Mehmet Çıracı’nın ismi verildi.

Mehmet Çıracı Katlı Otoparkının açılış töreni, Cuma günü 16.00’da gerçekleştirildi. Törene; Kaymakam Ali Akça, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İl Başkanvekili Bülent Temelli, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

ÇÖZÜM ODAKLI HİZMETLER ÜRETİYORUZ
Törenin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Alper Taban yaptı. “Bereketli bir gündeyiz” sözleriyle konuşmasına başlayan Taban, “Otoparkımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyemizin icraatlarıyla bugün hizmetleri açıyoruz. İnşallah bir bir kullanmak nasip olur. Şehrimizde pek çok anlamda İnegöl Belediyesi eliyle gerçekleştirdiğimiz hizmetlerden bir tanesini daha hayata geçiriyoruz. Kültür ve sanattan turizme, altyapı ve üstyapı faaliyetlerine kadar pek çok işleri yapmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde mevcut işlerimizi gözden geçirip çözüm odaklı, insan merkezli hizmet için neler yapabileceğimiz hakkında istişarelerde bulunduk. Bununla birlikte adımlarımızı bir bir atmaya başladık. Bu da 2014 döneminde başladığımız projelerden bir tanesidir. 2016 yılında başlayan Katlı Otoparkımız bugün sizlerin kullanımına açılışmış olacak. Parklanma, otopark ve trafik problemi büyüyen şehirlerin kaçınılmaz problemidir. Bununla alakalı geçmişte Alyans Düğün Salonu olarak hizmet veren bölgede dönüşüm yapılarak böylesine güzel bir otoparkı hizmete açıyoruz. Ulaşım başlığı Bursa Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olan bir konu ama ulaşımla alakalı Kasım ayında göreve geldikten sonra ulaşım konu başlığı altında toplantılar yaptık. Bunları sosyal medyadan paylaştık, basınla kamuoyuna yansıtmaya çalıştık. Şehrimizde sıkışıklığın yaşandığı noktalarda ulaşım dairesi planlı çalışmalar yaptı. Drone kameralarla kavşak ölçümleri yapıldı, trafik eğitim yüzdelerini çıkarmaya çalıştılar. Nihayetinde baharla beraber kavşaklarımızda da düzenlemeler gerçekleştirilecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere çalışanlarına da teşekkür ediyorum” dedi.

110 ARAÇLIK OTOPARK
Atatürk Bulvarı üzerinde 500 araçlık katlı otopark ile MERPA’da köylü pazarının üzerinde bir katlı otoparkın İnegöl’e kazandırıldığını hatırlatan Başkan Taban; “Şimdi de 110 araçlık bir otoparkı merkezimizde hayata geçiriyoruz. 20 Ekim 2016’da ihalesi gerçekleşti. 1009 metrekare üzerinde gerçekleşti. Zemin katta 2 işyeri bulunuyor. Yüklenici firma tarafından İnegöl Belediyesi’ne 2 milyon 512 bin TL kazanç sağlandı. Projenin yapım maliyeti 3 milyon TL’dir. Mehmet Çıracı ismi de bu şehirde hizmet etmiş olan çok değerli bir büyüğümüzden geliyor. Belediye Başkanlığı yapan bir isim. Vefa örneği sergilemek adına değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın İnegöl Belediye Başkanlığı döneminde bu ismin verilmesinde karar kılınmıştı. Ailemizle irtibata geçerek kendilerini de davet ettik. Rahatsız oldukları için bugün katılamadılar, kendilerinin selamlarını iletiyorum. Bu hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

GELİŞEN ŞEHİRLERİN KAÇINILMAZ İHTİYACI
Başkan Taban’ın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. İnegöl’de önce şehitlik açılışını gerçekleştirdiklerini, ardından da Mehmet Çıracı Katlı Otoparkını hizmete açtıklarını ifade eden Aktaş, “Bursa’nın 3 milyon nüfusu var. 4 aydır devam eden süreçte her geçen gün olaya ağırlığımızı koyuyoruz, ekibimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. İnegöl çok bereketli bir şehir. Daha çok yatırımlara, temel atmalara, açılışlara geleceğiz. Şehrimizi daha güzel yarınlara taşıyabilmek için elimizden geleni ortaya koyacağız. Bursa’nın tüm ilçelerini gezerek yatırımları inceliyoruz. Bir takım sıkıntılarımız var ama bunlar mazeret değil. Bursa’da yapılacak çok iş var. Bunlar da bir bir hayata geçecek. İnegöl Belediyesi buradan para da kazandı. Eski belediye düğün salonu olan burası ardından Alyans Düğün Salonu olarak kullanıldı. Merkezde böyle değerli bir yerin işlevlendirilmesi gerekiyordu. Otopark, gelişen şehirlerin kaçınılmaz ihtiyacıdır. Dükkân kısımları yapımcısına kalmak kaydıyla üzerine 2,5 milyon TL gibi bir bedelin belediyeye gelmesiyle böyle bir hizmet ortaya çıktı. İnegöl’ün ihtiyacına cevap verecek yatırımlar yapılacak. Mehmet Çıracı 1957-59 yılları arasında İnegöl’de Belediye Başkanlığı yapmış, İstanbul’dan vapurla dönerken Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur, akrabaları bulunamadığı için Yalova’da kimsesizler mezarlığına defnedilmiş bir büyüğümüzdür. Bu şehre hizmeti geçmiş birine vefa gösterirseniz bir gün size de vefa gösterirler. Yaşayan en yaşlı Belediye Başkanımız olan Kemal Özkan adına da bir yer yapıldı. Yapılan her eser bu ilçeye değer ve güzellik katıyor. İnegöl fazlasını hak ediyor. Çok güzel işler olacak. Geçen hafta Cidde’de turizm fuarındaydım, Bursa’nın değerlerini tanıttık. Çok üst düzey görüşmeler yaptık. Bursa ile birlikte İnegöl ve birçok ilçemiz de tanıtıldı. Önümüzdeki yıllarda Bursa’da turizmle alakalı ciddi bir hamle başlayacak. Bursa’nın niteliksiz sanayiye ihtiyacı yok, daha katma değerli bir sanayiyi bünyesinde yaşatmak zorundadır. Sıradan sanayi kuruluşlarından ziyade daha nitelikli, üst klasmanda sanayi kuruluşlarına ihtiyacımız var. Katma değeri yüksek kuruluşlara ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımız Bursa’yı çok önemsiyor. Bursa’nın yeni yüzü turizm… Nasıl ki inşaat 100 kalemi tetikliyorsa turizm de Bursa’da birçok alanı tetikleyecek. Uludağ’da da çalışmalar başladı. Dört bir taraftan heyecanlı bir şekilde çalışıyoruz. Bursa esnafı ve sanayicisi bu gelişmelerden ziyadesiyle payını alacaktır. İnegöl bizim özelimiz… Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur misali hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var, bu noktada üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemiz gerekiyor. Bu güzel yapı Bursa’mıza ve İnegöl’ümüze hayırlar getirsin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dualarla kurdele kesimi gerçekleştirilerek otoparkın açılışı yapıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, otoparkı gezerek inceledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2018, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0