banner102

DÖNÜŞÜM HUKUK İÇİNDE ÇÖZÜLMELİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri, Şube hizmet binasında İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Mustafa Er, Sayman Üyesi Ayşe Asena Dişbudak, Yönetim Kurulu üyeleri Mesut Aydın, Ahmet Gönüllü, Ali Aslan, Selcan Kibar ve Burak Alp Özbek, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ödünç ve Komisyon üyeleri Turgay Yel, Mahmut Gök, Zehra Sönmez, Gülşen Uslu’yu ağırladı.

DÖNÜŞÜM HUKUK İÇİNDE ÇÖZÜLMELİ

İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Albayrak, akademik bir oda olarak doğruları söylemenin görevleri olduğunu belirterek, kentin ve meslektaşlarının şu an en büyük sıkıntısının kentsel dönüşüm ve Tip İmar Yönetmeliği olduğuna dikkat çekti. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönetmelik yapma hakkının elinden alınmasının doğru olmadığını vurgulayan Başkan Albayrak, “Bursa’ya 40 numara ayakkabıdan sonra 38 numara ayakkabı giydirilmeye çalışılıyor. Bir parsel eski yönetmeliğe göre yapılmışken boş olan diğer parsel yeni yönetmeliğe göre inşaat yapabilecek. Bu da hak kayıplarına neden olacak. Kentin merkezden değil yerelde kendi kararlarını verebilmesi gerekli” dedi.

ALBAYRAK: “DÖNÜŞÜM HUKUK İÇİNDE ÇÖZÜLMELİ”

Kentsel dönüşümde yaşanacak sıkıntıları dile getirdiklerini hatırlatan Albayrak, “Belediyeler hukuk içinde bunu çözmeli. Yönetmelikler plan bazında dönüşüme uygun olarak düzenlenmeli. Yeni planlanan bir bölgede uygulanacak planlama ilkeleri ile belirli bir nüfusu barındıran ve kentsel dönüşümün yapılacağı yerlerde uygulanacak planlama ilkeleri aynı olamaz. Bunlar değişmediği sürece içinden çıkılamaz bir hal alır. Kentsel dönüşüm yapılamaz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ödünç de, Başkan Mehmet Albayrak’a ve Yönetim Kurulu’na yeni dönemde başarılar dileyerek, kentsel dönüşümdeki sıkıntılı süreçte yaşananları aktardı. Ödünç,  Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu olarak çözüm üretmek için de hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2018, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0