İnsan Vakfı Bir Okul Mescidi Daha Açtı

İnsan Vakfı, “Mescitsiz Okul Kalmasın” Projesi kapsamında Sultangazi Melahat Öztoprak İmam Hatip Ortaokulu’nda yaptığı mescidi ibadete açtı.

İnsan Vakfı Bir Okul Mescidi Daha Açtı
banner98

1992 yılından bu yana insanı ve eğitimi önceleyerek faaliyetini sürdüren İnsan Vakfı, “İbadet, hangi dinde olursa olsun insan ruhunun en temel gereksinimi. İbadet etme isteğinin yaşı ve cinsiyeti yok” diyerek içinde mescidi olmayan okullar için başlattığı “Mescitsiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında bir okul mescidinin daha açılışını gerçekleştirdi.

Bugüne kadar onlarca okulu mescide kavuşturan İnsan Vakfı, Sultangazi Melahat Öztoprak İmam Hatip Ortaokulu inşa ettiği mescidi ibadete açtı.

Okul içindeki inşa edilen 230 m² büyüklüğündeki mescidin içinde de mihrap, kitaplık, ayna ve rahleler bulunuyor. Mescit, okulun 1500 öğrencisine, öğretmenlerine, velilerine ve yolu okula düşen misafirlerine hizmet verecek.

Mescidin açılışı,

Mescitsiz Okul Kalmasın Proje Koordinatörü ve İnsan Vakfı Müdürü Ercan Sarı, İMH Genel Sekreteri Mehmet Bulayır, Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, Sultangazi Müftüsü Abdullah Yılmaz, Sultangazi İlçe Gençlik Ve Spor Müdürü Murat Özaydın, Melahat Öztoprak İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İsmail İlyas Özel, öğrenciler, veliler, İnsan Vakfı gönüllü ve bağışçılarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Mescidin yapımında katkısı bulunan tüm İnsan Vakfı bağışçılarına ve gönüllülerine teşekkür ederiz.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2018, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0