İsmail Aydın’dan “Millet” Vurgusu

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İsmail Aydın’dan “Millet” Vurgusu
banner98

Milletvekili İsmail Aydın, Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı ve mısralarına "Korkma" sözüyle başlayarak büyük fedakarlıklarla kazanılan istiklal mücadelesinde Türk milletine cesaret ve sabır aşıladığı, hislerine tercüman olduğu, milletimizin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini adeta haykırdığı, eşsiz şaheser İstiklal Marşının kabul edilişinin yıldönümünde, merhum Ersoy ile bütün kahramanları bir kez daha rahmet ve minnetle yad ettiklerini belirtti.

İsmail Aydın, " Millet olarak büyük bir heyecan ve coşkuyla söylediğimiz İstiklal Marşımız, bu milleti millet yapan, ayrılmaz bağlarla bir birine bağlayan ortak ruh, kültürel değer, birlik ve beraberliğimizin simgesi, en büyük mutabakat metnimiz olmuştur. Bu ruha sahip olduğumuz sürece veremeyeceğimiz mücadele, aşamayacağımız engel yoktur. Milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz şaheseri daima kalbinde hissedecek, her zaman ve her yerde coşkuyla, gururla söyleyecek, bağımsızlığından vatanın bölünmez bütünlüğünden ve bayrak sevgisinden asla vazgeçmeyecektir. Bu itibarla; Mehmet Akif gibi değerlerimizi yaşatmak fikirlerini, eserlerini, kişiliğini ve edebi kimliğini bugünkü nesillere anlatmak hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 95. yıldönümü münasebetiyle, başta büyük önder Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, birinci meclis üyelerini ve yüksek ahlakı, özgürlüğe adanmış kahraman kişiliği, yaşadığı toplumun inanç ve mücadele azmini anlayan ve anlatan eserleriyle yarınlarımıza yol gösteren büyük fikir ve düşünce adamı merhum Mehmet Akif Ersoy'u, bir kez daha rahmet, minnet ve dualarla yad ediyor, tüm hemşerilerime selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2018, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0