AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'dan Öğretmenler Günü mesajı

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın Öğretmenler Günü mesajı yayınladı

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'dan Öğretmenler Günü mesajı
banner98
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, "Eğitime destek olmak her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında oldu. Bu nedenle öğretmenlerimize büyük kıymet veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir toplum öğretmenlerine ne kadar kıymet verirse geleceğini de o kadar garanti altına almış olur" dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Sedat Yalçın, 1981’de Atatürk’e 100. Doğum Yılı’nda ‘Başöğretmen’ sıfatı verilmesiyle bugünün Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlandığını anımsatarak, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsun, öğretmenlerin; aydınlanma, çağdaşlık, sevgi ve barış kavramlarının yerleşmesi için topluma yol gösterdiklerini dile getirdi.
“Dünyanın bütün ülkelerinde öğretmenler önemli fedakârlıklar gösteriyor olabilir ama bizim öğretmenlerimizin, hangi şartta olursa olsun, hiçbir engel tanımadan, geleceğimizi emanet edeceğimiz nesilleri yetiştirmek için gösterdiği fedakârlıkla kıyaslanamaz” diyen Yalçın, şöyle devam etti:
“Bizim öğretmenlerimiz cebindeki parayı yoksul öğrencileriyle paylaşır haberiniz olmaz. Bizim öğretmenlerimiz bir harf öğretmesi için kendilerine emanet edilmiş çocuklarla, kendi çocuklarından daha fazla ilgilenir. Onların içindeki bu sevgi, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza da geçecektir."

"ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKKI ÖDENEMEZ"
Hükümetin son 11 yılda eğitim kalitesinin geliştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini tüm diğer bakanlıklardan daha fazla tuttuğunu hatırlatan AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, bir toplumun öğretmenine ne kadar kıymet verirse geleceğini de o kadar garanti altına alacağını, bu nedenle eğitime destek olmanın her zaman öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirtti. Şubat ayında 10 in öğretmen ataması yapılacağının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını da hatırlatan Yalçın, mesajını şu sözlerle tamamladı:

"Yeni eğitim sistemimizde yetişecek kuşaklar, mesleki ve teknik bilgileri sayesinde, gelecek yıllarda ülkemizin lokomotif gücü olacaklar. Onların yetiştirilmesi görevini üstlenen öğretmenlerimiz, vatanımızın geleceği açısından çok büyük sorumluluk taşıyor ve bu görevi layıkıyla yerine getiriyorlar. Memleketimizin dağında, ovasında, yaylasında şehrinde görev yaparken, zaman zaman ekonomik ve sosyal sorunlar yaşasalar da çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden asla taviz vermiyorlar. Bu öğretmenlerimizin hakkı ödenemez.

Bu duygularla; çocuklarımızı çağın gerektirdiği her türlü bilgi, donanım ve beceriyle zenginleştirip, yaratıcı, üretken ve bilgiyi hayatının içinde kullanabilen nesiller olarak yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Doğal afetler, terör ve diğer sebeplerle yaşamını yitirmiş ve şehit düşmüş tüm değerli öğretmenlerimizi de rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0