10 Ayda 399 Ton Atık Pil

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaklaşık 399 ton atık pil toplandığını açıkladı.

10 Ayda 399 Ton Atık Pil
banner98
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaklaşık 399 ton atık pil toplandığını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecel tarafından yapılan açıklamada, atık pillerin Türkiye genelinde 2 adet ayrıştırma tesisinde ayrıştırıldığını belirterek, “Geri kazanımı mümkün olmayan atık piller ise düzenli depolama sahalarında atık piller için dizayn edilmiş nihai depolama alanlarında bertaraf ediliyor.” dedi.

Atık pillerin mutlaka toplanması gerektiğini ifade eden Ecel, “Atık pillerin çöpe, toprağa, denize, akarsulara ve kanalizasyonlara atılması veya yakılmaları durumunda içerdikleri ağır metaller çevrenin kirlenmesine yol açabiliyor. Pil ya da bataryaların yakılarak bertaraf edilmeleri sonucunda kurşun, cıva ve kadmiyumun daha da zehirli olan oksitleri gaz halinde soluduğumuz havaya karışıyor.” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK ATIK PİL İSTANBUL’DA TOPLANDI


Bakanlık verilerine göre atık piller en çok 124 ton ile İstanbul'dan çıktı. İstanbul’da en çok atık pil toplayan ilçeler Bağcılar-Üsküdar-Ümraniye-Kadıköy- Şişli olurken, en az atık pil ise Adalar ve Şile'den toplandı.

Rastgele atılan pillerin metal olan dış kabının zamanla delinerek bünyelerindeki metallerin ve kimyasalların toprağa ve suya karışabileceğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ahmet Ayyıldız da “İstanbul’da site, tekno market, okul, cami, hastane, otel, muhtarlık gibi kamu kurum ve kuruluşlarda atık pil toplama kutularıyla atık pilleri topluyoruz. İstanbul’da en çok atık pil Bağcılar, Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy ve Şişli de toplandı.” bilgisini verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 21:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0