Osmangazi-Lahn-Dill Kreis Kardeşliği

Osmangazi Belediyesi, geçtiğimiz yıl kardeş şehir protokolü imzaladığı Almanya’nın Hessen eyaleti Lahn-Dill Kreis ilçesi ile, meslek lisesi öğrencilerinin eğitimlerine katkı sağlayacak yepyeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Osmangazi-Lahn-Dill Kreis Kardeşliği
banner98
Osmangazi Belediyesi, geçtiğimiz yıl kardeş şehir protokolü imzaladığı Almanya’nın Hessen eyaleti Lahn-Dill Kreis ilçesi ile, meslek lisesi öğrencilerinin eğitimlerine katkı sağlayacak yepyeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Osmangazi Belediyesinin koordinatörlüğünde yürütülen heyetler arası görüşmelerin ardından hayata geçirilmesi kararlaştırılan proje çerçevesinde, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Demirtaş ve Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden oluşan bir heyet, kardeş şehir Lahn-Dill Kreis’e bir ziyaret gerçekleştirmişti. Karşılıklı öğrenci değişimini içiren ön protokolün ardından, kardeş şehir Lahn-Dill Kreis şehrinden meslek lisesi yöneticileri ile belediyeden temsilciler, Osmangazi’deki Demirtaş, Tophane ve Hürriyet Endüstri Meslek liseleri ile, bazı sanayi kuruluşunu ziyaret ettiler.

Okul yöneticileri ve Osmangazi Belediyesi’nden yetkililerin de katıldığı ziyaretlerin ardından, konukları ile Sümbüllü Bahçe Konağında yemekte bir araya gelen Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar, Eylül ayında imzalanan protokolün ardından, meslek lisesi öğrencilerinin eğitimini kapsayan yeni bir projenin hayata geçirildiğini söyledi. İlk olarak Osmangazi’deki meslek lisesi temsilcilerinin Lahn-Dill Kreis’e bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Dündar, “Lahnn-Dill ile Osmangazi arasında bir çok benzerlik olduğunu fark ettik. Özellikle sanayi açısından var olan bu benzerliği, çocuklarımızın eğitimi açısından fırsata çevirmek için böyle bir çalışmayı hayata geçirdik. Eğitim her şeyin temeli. Çocuklarımızın ufkunu açacak, onlara yeni yeni bilgiler kazandıracak bu projenin, iki ülke ilişkilerinin gelişmesine de büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Almanya ve Türkiye arasında var olan dostluk ve kardeşliğin, hayatın her alanında kendini gösterdiğine dikkat çeken Dündar, “Lahn-Dill ve Osmangazi, sanayi alt yapısı güçlü iki şehir. Bizlerde bu benzerlikten yola çıkarak, her iki kentteki meslek liselerinde okuyan çocuklarımızın eğitimlerinde yeni bir sayfa açalım, onlara farklı bir eğitim programı uygulayarak kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayalım istedik. Karşılıklı tecrübe paylaşımının eğitime büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. Projenin başarılı olması için, belediye olarak her türlü desteği vereceğiz.” dedi.

Başkan Dündar’ın ardından, konuk heyette yer alan okul temsilcileri de, Lahn-Dill Kreis ile Osmangazi ilçesindeki meslek liseleri arasında hayata geçirilecek olan eğitim işbirliğini çok önemsediklerini, projenin her iki ülke gençlerinin eğitim hayatına büyük bir katkı sağlayacağını söylediler.
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0