BBP'li Bağcı'dan Mesaj Var

Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya İl Başkanı Bekir Bağcı, 12 Eylül askeri darbesinin üzerinden 33 yıl geçmesine rağmen parlementonun sivil bir anayasa yapma konusunda uzlaşamamasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

BBP'li Bağcı'dan Mesaj Var
banner98
Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya İl Başkanı Bekir Bağcı, 12 Eylül askeri darbesinin üzerinden 33 yıl geçmesine rağmen parlementonun sivil bir anayasa yapma konusunda uzlaşamamasının üzüntü verici olduğunu söyledi. 30 Mart 2014 mahalli seçimleri için Manavgat belde ve köylerini ziyaret eden İl Başkanı Bağcı, parti binasında yaptığı basın açıklamasında 24. dönem TBMM milletvekillerinin sivil bir anayasa yapamamasının, sandıkta oy aldıkları seçmenle bir anlamda alay etme olduğunu savundu.
Bağcı, üç parti lideri, biz bir araya gelerek 31 yıl içinde bir sivil anayasa yapamadık diyerek Kenan Evren'e teşekkür etmeleri gerektiğini kaydetti. Bağcı, "Bu Meclis için utanılacak bir durum. Yazık, çok yazık milli iradenin hakkını veremediler." dedi.

Gelecek nesillerin tarih kitaplarında 4 generalin hazırladığı ve kabul ettirdiği 1982 Anayasası'nı 31 yıl sonra seçilmişleri bir sivil anayasa yapamamasını utançla okuyacaklarını belirten Bağcı, sivil bir anayasa yapılamamasının AK Parti, MHP ve CHP'li suçu olduğunu, bu durumu 2015 milletvekili seçimlerinde seçmene nasıl izah edeceklerini merakla beklediklerini kaydetti.
Üç partininde sivil bir anayasa yapmada uzlaşamadıkları için milletten özür dilemeleri gerektiğinin altını çizen Bağcı, "Üç parti Kenan Evren ve cuntasının hazırladığı ve kabul ettirdiği 1982 Anayasası gölgesinde yaşamaktan hiç mi utanmıyorlar?. Birde milletin karşısına çıkıp 60 maddede uzlaşamadık diye topu birbirine atıyor. Aynı milletvekilleri iş kıyak emeklilik ve milletvekilleri maaşlarına zam olunca hemen anlaşıyor. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Milletin alın teri vergilerle maaşlarınızı alıyorsunuz, sonrada sivil anayasada anlaşamadık diyorsunuz. Bu nasıl milli iradeyi temsil. O zaman bu millet Kenan Evren ve cuntasının hazırladığı anayasa ile ülke yönetiletecektide seçim mitinglerinde halka niçin sivil anayasa yapacağız diye söz verdiniz. Üç parti TBMM'de milli iradeyi temsil etmede sınıfta kaldı. Tarihciler bu durumu ileri şöyle yazacak darbeci Kenan Evren'in becerdiğini, milletin iradesiyle seçilmişler beceremedi. Bu söz milletvekillerine ayıp olarak yetecektir. " ifadesini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 21:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0