banner102

Bozdağ: Dershanelerin kapatılması, bir gruba karşı yapılan çalışma değil

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dershanelerin kapatılmasının eğitim sisteminde yaşanan sıkıntıların daha iyi hale getirilerek çözülmesi amacıyla yapılacağını savundu.

Bozdağ: Dershanelerin kapatılması, bir gruba karşı yapılan çalışma değil
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dershanelerin kapatılmasının eğitim sisteminde yaşanan sıkıntıların daha iyi hale getirilerek çözülmesi amacıyla yapılacağını savundu. Bozdağ, “Bir gruba ya da kesime karşı bir çalışma kesinlikle değildir.” dedi.

Bekir Bozdağ, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde düzenlenen ‘100. Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu’na katıldı.

Sempozyum sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bozdağ, “Dershaneler konusu bugün Türkiye gündemine gelmiş bir konu değildir. 1988 milli eğitim şurasında gündemdedir. Daha sonra bütün milli eğitim şuralarında kalkınma planlarında gündemdedir. Milli eğitim strateji belgesinde, hem kalkınma planlarında hep vardı. Çalışma yapacağımızı her defa ifade ettik. Bizim eğitim sistemi içerisinde yaşanan bir sıkıntının daha iyi bir hale getirilerek çözülmesi hedefini gütmektedir. Bir gruba ya da kesime karşı bir çalışma kesinlikle değildir. Başbakanımız 2008’de partimizin kapatma davası olduğu bir dönemde bunu bir televizyon kanalında çok açık bir şekilde bu konuyu dile getirdi. 2007’de kalkınma planında vardı. Bunlar parlamentoda oylanıyor. Parlamentoda kimse de karşı görüş de o gün ifade etmediler. Türkiye’nin gündemine bağlı olarak getirilmiş bir konu değildir. Eğitim sistemi içerisinde yıllardır konuşulan ve bir türlü yapılamayan bir hususun hayata geçirilmesi iadesidir.” ifadelerini kullandı.

Dershanelere arsa tahsisi ve kredi kolaylığı gibi avantajlar sağlayacaklarını belirten Bozdağ, “Bizim dershaneleri doğru zeminde tartışmamız önemli. Esasında bu değişim, dönüşüm projesidir. Dershanelerin özel eğitim kurumlarına dönüştürülmesi, hemen dönüşemeyeceklerin açık liseye dönüşmesi projesidir. Ayrıca özel eğitim kurumlarına dönüşmesi için dershanelere arsa tahsisi, vergi muafiyeti, kredi kolaylıkları, çalışanları için sigorta prim muafiyetleri, öğrenci konusunda sıkıntı varsa öğrenci desteğinin verilmesi, öğretmenlerin kamuya aktarılması gibi pek çok oradaki sorunu çözen bir dizi çözüm alternatifi vardır. Bunun çerçeve içerisinde tartışılmasında fayda vardır.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0