Külliye İçin Yer Vermeyen Belediyeye Karşı İmza Kampanyası!

AB Sürecinde Şanlıurfa’yı Tanıtma Derneği’nin Tılfındır tepesinde yaptırmak istediği büyük külliye için istenen arazinin onayı belediyeden çıkmadı.

Külliye İçin Yer Vermeyen Belediyeye Karşı İmza Kampanyası!
banner98
AB Sürecinde Şanlıurfa’yı Tanıtma Derneği’nin Tılfındır tepesinde yaptırmak istediği büyük külliye için istenen arazinin onayı belediyeden çıkmadı. İmza kampanyası başlatacak olan dernek, belediyenin karşısına 10 bin imza ile çıkacak.

Kızılkoyun projesi kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda Tılfındır tepesinin batıya bakan yamacında 56 mağara gün yüzüne çıktı. Haleplibahçe’de ise iki müzenin yapılmasını fırsat bilen AB Sürecinde Şanlıurfa’yı Tanıtma Derneği bölgenin inanç turizmine katkı sunması için çalışma başlattı. Tılfındır tepesinde 15 dönümlük alana büyük bir caminin de içerisinde bulunduğu kapsamlı bir külliye projesi tasarlayan dernek, yer tahsisi için Belediye’ye başvurdu. Ancak aylar süren girişimler sonuç vermedi. Derneğin kapsamlı külliye önerisine Belediye daha küçük bir cami için yer tahsisi teklifi ile karşılık verdi. Ancak dernek bunun Peygamberler diyarına yakışmayacağı gerekçesi ile önerisini yine belediye meclisine sundu. Fakat henüz bir karar çıkmadı. Dernek Başkan yardımcısı Hilmi Çakmak, bu karar için Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın meclisi önünde engel oluşturduğunu iddia etti.

Çakmak, Üsküdar Belediyesinin yer tahsisi sonucu Çamlıca tepesinde yapılan 6 minareli camiyi örnek gösterdi. Çakmak, "Bu külliyenin Tılfındır tepesinde yapılması ile büyük bir alan inanç turizmi için çekim merkezi olacak. Peygamberler şehrinde böyle kapsamlı bir külliyenin olmaması eksikliktir. Bu külliye ilim adamı yetiştirecek kapsamlı bir külliye olmasını temenni ediyoruz. Projemize karşı belediye küçük bir cami önerdi, ancak bunun inanç turizmine yakışmayacağını düşünüyoruz.” Dedi.
Sonuç alamayan dernek, bu sefer 10 bin imza kampanyası ile belediyenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İmza kampanyası için Şanlıurfa Valiliğine dilekçe ile başvuran dernek yetkilileri, Şanlıurfa Valiliğine gönderdiği dilekçede şu ifadelerde bulundu: “bahse konu Fatih camii projesi arazi tahsisi yönünde talep edilenin 6 aydır Şanlıurfa Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba tarafından pas geçildiğini, kibarca engellendiği kanaatine varılmıştır. Bunun için imza kampanyası başlatmak ve toplanan imzaları Ankara’da Başbakan’a teslim etmeyi planlıyoruz." diye konuştu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0