Rusya'dan Obama'ya Gönderme!

ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye’ye yönelik askeri müdahale kararını kongreye götüreceğini açıklaması Rusya’da taktik değişikliği olarak yorumlandı.

Rusya'dan Obama'ya Gönderme!
banner98
ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye’ye yönelik askeri müdahale kararını kongreye götüreceğini açıklaması Rusya’da taktik değişikliği olarak yorumlandı.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, ABD Başkanı Obama’nın kongre kararı olmadan operasyon kararı verebileceğini, ancak bunu kendisi açısından riskli bulduğu için yapmadığını söyledi.

İnterfaks’a değerlendirmede bulunan Puşkov, “ABD yasaları savaş durumunda başkanın kongreden karar almasını zorunlu kılıyor. Ancak başkan 60 günden az operasyonlarda ve acil durumlar askeri operasyona karar verebiliyor. Reagan, 1983’te Grenada’ya orduları gönderirken, Clinton 1999’da Belgrad’a giderken onay almadı. Obama, Libya operasyonunda da kongreden onay alma ihtiyacı duymadı.” hatırlatmasında bulundu.

Obama’nın Amerikan halkına karşı yasamadan onay alarak sorumluluk paylaşımına gittiğini kaydeden Puşkov, “Obama’nın açıklamasına göre askeri operasyonun başlaması en azından 9 Eylül’e kadar ertelenmiş oldu. Elbette bu Amerikan yönetimi açısından bir taktik değişikliği. Maalesef, strateji değişmiş değil.” dedi.

Obama yönetiminin Kongre kararının Amerikan halkından, Avrupa’dan ve diğer ülkelerden kamuoyu desteğini alabilmek için taktik bir adım olduğunu savunan Puşkov, böylece askeri operasyon için siyasi bir temel oluşturulduğunu ifade etti.

Puşkov’a göre, Obama’nın son açıklamaları ile de daha önceki “Suriye’de askeri gücün kullanılması” yönündeki stratejik karar bir kez daha teyit edildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0