Asker yakınları yemin töreni sonrası duygulu anlar yaşadı

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda eğitim gören 4 bin 830 asker için yemin töreni düzenlendi.

Asker yakınları yemin töreni sonrası duygulu anlar yaşadı
banner98
Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda eğitim gören 4 bin 830 asker için yemin töreni düzenlendi. Tören sonrası 3 haftalık aradan sonra buluşan asker ve yakınları arasından duygulu anlar yaşandı.

Yemin törenine yaklaşık 6 bin ailenin yanı sıra; Eğitim Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Temel, 15'ınci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan, 5'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Koray Uz ve çok sayıda protokol üyesi de katıldı.

Sabah erken saatlerde yemin töreni için gelen asker yakınlarına nizamiye girişinde çorba ve çay ikramı yapıldı.

Yaklaşık 3 haftalık temel askerlik eğitiminin ardından yemin eden 353'üncü kısa dönem ve 1993/4 tertip erlerin yemin törenine basın mensupları da davet edildi.
Kısa dönem erlerden Enes Eker konuşmasında, "Bizleri yaklaşık üç hafta önce ailelerimiz, kutsal bir görev olan vatan borcumuzu ödemek üzere gönül huzuruyla tugayımıza teslim ettiler. Şimdi biz gururlu, başı dik ve mutlu olarak ailelerimizin karşısındayız.
Gururluyuz, çünkü terimizin son damlasına kadar yılmadan çalışarak ve komutanlarımızın emirlerini eksiksiz yerine getirerek iyi birer Türk askeri olarak yemin etmeye hak kazandık. Ayrıca güzel kışlamızın imkanları ve yaşadığımız sıkıntılar karşısında komutanlarımızın bizlere yardımcı olması mutluluğumuzu bir kat daha arttırdı.” diye konuştu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı EDOK Eğitim Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Temel, asker ve ailelerine hitaben yapmış olduğu konuşmada, “Ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün Amasya Tamimi ile milli mücadelemizi başlattığı, bu güzel ve tarihi şehrimizde, kahraman evlatlarınıza, askerliğe ilk adımlarını attırmanın ve bu ana şahitlik etmek üzere aramızda bulunan siz değerli misafirlerimizi ağırlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
Bir evladın anne ve baba için ne kadar değerli ise kendileri içinde o kadar değerli olduğunu kaydeden Tümgeneral Metin Temel, “Çocuklarınız askerlik hizmeti boyunca onları evlatlarından ayırt etmeyen komutanlarına ve kardeşleri olarak gören silah arkadaşlarına emanettirler. Onlar için endişe etmeyiniz. Artık evlatlarınız evlatlarımızdır. Yemin ederek gerçek birer asker olan kıymetli silah arkadaşlarım, kahraman Mehmetçikler, sizler kurtuluş savaşında istiklal uğruna gözünü kırpmadan ölüme giden ve geri dönmeyi hiç düşünmeyen bir neslin torunlarısınız. Ettiğiniz bu yeminle ecdadımızın bizlere emanet ettiği kutsal vatan toprağını koruma görevini kabul ettiniz.
Bu kutsal görevi daha önce yerine getiren ecdadımız gibi sizlerin de bu vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceğinize olan inancım tamdır. Hangi koşulda olursa olsun, gerektiğinde vatan. Cumhuriyet ve vazife uğrunda en değerli varlığınız olan canınızı feda etmekten kaçınmayacağınıza yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından askerler yemin eden askerler aileleri ile buluşturuldu. Tören alanına hızla koşan asker yakınları duygulu anlar yaşadılar. Üç haftalık aradan sonra ilk defa kavuşan asker ve yakınları doyasıya hasret giderdi.
Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2013, 23:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0