Rektör Uçar'dan, lise son sınıf öğrencilerine tavsiyeler

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Tamer Uçar, Yozgat Anadolu Lisesi’nin 'Kariyer Günleri' etkinliğine konuk oldu.

Rektör Uçar'dan, lise son sınıf öğrencilerine tavsiyeler
banner98
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Tamer Uçar, Yozgat Anadolu Lisesi’nin 'Kariyer Günleri' etkinliğine konuk oldu.

Yozgat Anadolu Lisesi konferans salonundaki programda konuşan Rektör Uçar, özgeçmişi ile ilgili bilgi vererek öğrenim hayatına başladığı yıllardaki deneyim ve anılarını anlatarak öğrencilere bazı nasihatlerde bulundu.

Rektör Uçar, "Bir mesleği seçerken gerçekten seveceğiniz mutlu olacağınız ve topluma yararlı olacağını düşündüğünüz bir mesleği seçin. Yapacağınız işin en iyisini yapma gayreti içinde olun. İnsan yaşamında birçok zorlukla karşılaşıyor. Bozok Üniversitesi’nin rektörlük görevine gelmek kolay olmadı. Çeşitli zorlukları, tırnağımızla kazıyarak, aşarak ve yaşayarak geldik. Zorluklardan yılmamak lazım." dedi

Öğrencilere ilgi alanı dışında ve insan ruhuna aykırı olan bir mesleği seçmemeleri tavsiyesinde bulunan Uçar, "Gerçekten seveceğiniz mutlu olacağınız topluma yararlı olacağını düşündüğünüz bir mesleği seçin. Yapmaktan mutlu olmayacağınız tercihi seçtiğinizde kazansanız da başarılı olamıyorsunuz, başarılı olsanız da hayattan zevk almıyorsunuz. O yüzden sevdiğiniz mesleği yapın. Her ne yapıyorsanız onu layıkıyla, en güzeliyle yapmanın gayreti içinde olun, başarı kendiliğinden gelecektir. Başarılı olabileceğiniz bir konuda zorlukları çok rahatlıkla aşıyorsunuz. İşinizi seviyor ve keyif alıyorsanız zorluklar birer birer aşılıyor ama işinizi sevmiyorsanız başarılı olamazsınız, o size işkence gibi gelir." diye konuştu.

Üniversitenin Yozgat’ın sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine önemli katkılar sağladığını söyleyen Uçar, "Üniversitemizin gelişmesi için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Üniversitemize yeni binalar, yeni birimler kazandırdık. Öğrenci sayımız her geçen gün artıyor. Yozgat’ın çehresi Bozok Üniversitesi ile değişti." dedi.

Yozgat Anadolu Lisesi Müdürü Adil Arslan’da amaçlarının gençlerin gelecek planlarına doğru yön vermelerini sağlamak olduğunu belirtti. Arslan, "Kariyer günlerini düzenlemekteki amacımız öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Bu amaç doğrultusunda farklı mesleklerden kişileri okulumuza davet ediyoruz. Özellikle lise son sınıftaki öğrencilerimiz hangi üniversite ve hangi bölümde okuyacaklarına karar verirken empati kuruyorlar. Bu da seçimlerinin doğru olmasını, ileride istedikleri mesleklerde görev almalarını sağlamaktadır. Bu vesile ile Rektör Uçar’a ‘Kariyer Günleri’ne konuk olduğu için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2013, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0