Erzincan Semaları Rengarenk!

Erzincan’a 13 kilometre uzaklıkta bulunan Ekşisu Çakırman mevkiinde 42 ülkeden 12 bayan, 17 Türk olmak üzere 127 sporcunun katılımıyla Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası başladı.

Erzincan Semaları Rengarenk!
banner98
Erzincan’a 13 kilometre uzaklıkta bulunan Ekşisu Çakırman mevkiinde 42 ülkeden 12 bayan, 17 Türk olmak üzere 127 sporcunun katılımıyla Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası başladı.

42 ülkeden 127 sporcunun katıldığı yarışmalarda pilotlar 2 bin 30 metre yükseklikteki Çakırman tepesinden havalanarak Erzincan semalarında renkli görüntüler oluşturdular. Bazı sporcular ise ilk havalanmaları esnasında ufak çaplı kazalar geçirdiler.

Düzenlenen yarışma öncesi hazırlıklarını tamamlayan sporcular ilk gün 2 bin 30 metre yükseklikteki Çakırman tepesinden havalanarak 80 kilometre mesafe kat ettikten sonra tekrar iniş alanına döndüler.

Düzenlenen şampiyonaya Rusya'dan katılan Daira Krasnova, Erzincan’ın yamaç paraşütü yakmak için çok ideal bir yer olduğunu belirterek, "Burası Dünya Şampiyonası olarak önemli bir yerde yer alıyor. Dünya şampiyonası olması da önemli bir seviye bizim için. Bu açıdan da bu yarışma bizim için önemli bir yer. Kendi adıma bir kadın olarak elimden geleni yapmak istiyorum bu yarışmada. Bu açıdan da benim için önemli.
Erzincan Türkiye de ve Dünya da yamaç paraşütünde çok önemli bir yere sahip." dedi.

Yarışmaya Türkiye’den katılan 2012 Türkiye şampiyonu Muzaffer Dündar, Türk Milli takımı olarak yarışmayı kazanmak istediklerini belirterek, "Türkiye Milli takımı ile burada Erzincan da dünya kupasında yarışıyoruz. Bu yarışmada yaklaşık 12 Türk pilot var. Biz Milli Takım olarak 6 kişiyiz. İddialıyız. Kendi memleketimizde inşallah yapılan yarışmada ki kupaları kendi memleketimizde tutmak istiyoruz. Biz kazanmak istiyoruz." diye konuştu.

Yamaç Paraşütü Dünya Federasyon Başkanı Goran Dimitrovski, yamaç paraşütünün kolay organize edilen bir spor olmadığını söyleyerek, "Buradaki oraganizasyon diğer sporlar gibi çok kolay organize edilecek bir spor değil. Tabii bir çok ekipten destek gelerek yapılacak olan bir çalışma. Bizim için hızlı geçen bir organizasyon değil. Bizim açımızdan da önemli." dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, ise Erzincan’ın doğa sporları başkenti olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, "Erzincan Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor. 42 ülkeden 135 sporcunun yer aldığı bu uçuş şampiyonasında bugün inşallah startı vereceğiz ve bu yarışma sırasında uzun mesafeli denemelerde yapılacak." dedi ve şöyle devam etti:

"Erzurum sınırına kadar Tekman’a kadar gidilip geri dönülecek. Böyle bir hedef konuldu. Erzincan artık bu konuda merkez olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ama sadece yamaç paraşütünde değil. Doğa sporları olma sloganının içini doldurmaya başladık. Şuan da off road yarışları var. Karasu’da rafting yarışları var, motosiklet yarışları gerçekleştirildi. Bu anlamda Erzincan önümüzdeki yıllarda extrem sporların tüm anlamında burada yarışmaya dönüştürmek suretiyle bu işi bir şenliğe ve festivale her yıl gerçekleştirilecek bir doğa sporları şenliğine dönüştürecek."
Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2013, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0