BM: Suriye'den alınan örnekler yarın laboratuvara gönderilecek

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye’ye gönderilen kimyasal silah inceleme heyetinin başındaki İsveçli bilimadamı Ake Sellström ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. BM Sözcüsü Martin Nesirky, basın bilgilendirme toplantısında, kimyasal...

BM: Suriye'den alınan örnekler yarın laboratuvara gönderilecek
banner98
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye’ye gönderilen kimyasal silah inceleme heyetinin başındaki İsveçli bilimadamı Ake Sellström ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

BM Sözcüsü Martin Nesirky, basın bilgilendirme toplantısında, kimyasal silah kullanımı ile ilgili bölgeden alınan örneklerin sınıflandırılması için tüm hazırlıkların yapıldığını, numulerin yarın laboratuvara gönderileceğini söyledi. Örneklerin incelenmesi sürecinde iki Suriyeli yetkilinin BM ekibine refaket ettiğini belirten BM Sözcüsü Nesirky, yapılan telefon görüşmesinde Genel Sekreter Ban’ın çalışmaların bilimsel çizelgeleri tehlikeye sokmadan bir an önce sonuçlandırılmasını dile getirdiğini aktardı.

Sözkonusu sürecin Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü standartlarına bağlı olarak yapılacağını belirten BM Sözcüsü, inceleme ekibinin başarılı olması için şans verilmesi gerektiğini ifade etti. Nesirky, konu ile ilgili perşembe günü daha detaylı bilgi verebileceklerini bildirdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0