"Partinin içtüzüğü işletilmiştir"

Avrupa Birliği(AB) Bakanı Egemen Bağış, ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na verilen Kütahya Milletvekili İdris Bal için "Partinin içtüzüğü işletilmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

banner98
Avrupa Birliği(AB) Bakanı Egemen Bağış, ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na verilen Kütahya Milletvekili İdris Bal için "Partinin içtüzüğü işletilmiştir" değerlendirmesinde bulundu. Bağış, konunun ifade özgürlüğü çerçevesinde ele alınmaması gerektiğini kaydetti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Parlamentolararası Değişim ve Diyalog Projesi kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden Finlandiya Parlamentosu üyelerini kabul etti. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede bir soru üzerine Bakan Bağış, kendisinin Disiplin Kurulu üyesi olmadığını ifade ederek, "Hangi süreçte bu karar alındı bilemiyorum." dedi. Bağış, AK Parti’de bir Disiplin Kurulu’nun olduğunu hatırlatarak gelen şikâyetlerin kurul tarafından bağımsız olarak değerlendirerek önerilerini Merkez Yürütme Kurulu’na sunulduğunu belirtti. Kütahya Milletvekili İdris Bal’ın ihraç sürecinin ifade özgürlüğünden çok parti disipliniyle ilgili olduğunu savunan Bağış "Daha evvel defalarca yapılan uyarılara rağmen, gösterilen bir takım hassasiyetlerin devamı konusunda alınmış bir karar olduğuna dair duyumlarım var.’’ şeklinde konuştu. AB Bakanı, konuyla ilgili Avrupa’dan yöneltilen bir sorunun olmadığını kaydederken ‘‘ AB üyesi ülkelerden bu tür bir soru gelirse de aynı onların ülkelerinde olduğu gibi partinin kendi içtüzüğünün işletildiğini anlatmak çok da zor olmasa gerek." sözlerine yer verdi.

TÜRKİYE’NİN ÜYELİĞİNİ DESTEKLEYEN FİNLANDİYA’YA TEŞEKKÜR
Türkiye’de bulunan Finlandiya Parlamentosu Büyük Komitesi üyelerin kabulünde AB Bakanı Bağış, Türkiye’nin AB üyeliği konusundaki destekleri için Finlandiya’ya teşekkür etti. Fin heyeti ise üyelik sürecinde yeni bir faslın müzakereye açılmasından duyduklarını memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin AB’ye üye olması noktasındaki desteklerinin devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki Türk heyetinin iki hafta önce Finlandiya’ya gerçekleştirdiği ziyaret hatırlatılarak iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi temennileri dile getirildi.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2013, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0