Gül'den Önemli Açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin bir Almanya, İtayla, Hollanda ve Fransa gibi olmadığını hala birçok eksiği olduğunu söyledi.

Gül'den Önemli Açıklamalar!
banner98
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin bir Almanya, İtayla, Hollanda ve Fransa gibi olmadığını hala birçok eksiği olduğunu söyledi. Türkiye’nin bu eksikleri tamamlamak için çok çalışması gerektiğini belirten Gül, “Türkiye’nin temel bazı meseleleri var, bunları özgüvenle çözmeliyiz. Hedefimiz en gelişmiş demokrasi ve ülkelere ulaşıp geçmek. Bunu yapabiliriz. Geçmişi çok parlak bir ülkeyiz. Böyle bir özgüven içinde hareket etmeliyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Ordu’da, şehrin ileri gelenleri, kanaat önderleri, gaziler ve yakınları, şehit yakınları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Ordu’ya uzun yıllar cumhurbaşkanlarının uğrama imkanları olmadığını belirten Gül, “Bunun için Ordu’ya daha erken gelmek istiyordum. 2011 yılında gelecektim ama elimde olmayan sebeplerden iptal ettik. Samsun’dan geldik buraya. Ünye ve Fatsa’da vatandaşlara hitap ettik ve yol boyunca gördüğüm ilgi beni memnun etti. Ünye, tarihi ve kendine has kültürü olan bir ilçe. Fatsa, çok dinamik bir yer. Buranın ne kadar büyüdüğünü bir kez daha yakından gördük. Gelirken Türkiye’nin en büyük tünelinden geçtik. Yarın denize yapılan havalimanını inceleyeceğim.” diye konuştu.

Üniversite’yi ziyaret ettiğini, gelişimi ile ilgili rektörden bilgi aldığını belirten Gül, “Tüm gördüklerimden çok memnun oldum. Yol boyunca gösterilen sevgiye teşekkür ediyorum. Devletin birliğini ve ülkeyi temsil eden bir cumhurbaşkanına ve ülkeye olan sevgiyi benim şahsımda halk göstermiştir. Ordu, yeri geldiğinde vatanı ve milleti için elinden gelen her şeyi yapan bir şehir.” diye ifade etti.

Ordu’da gördüğü şeylerin kendini mutlu ettiğini, insanların birbirlerine karşılıklı sevgi ve saygı gösterdiğini belirten Gül, şöyle devam etti: “Yeri geldiğinde, medeni bir şekilde şehri ve ülkesi için beraber olabilmek, konuşabilmek ve karşılıklı saygıyı muhafaza önemli. Bu şehirde bunu görmekten mutluyum. Hem gördüm hem dinlediklerimden biliyorum. Ordu’nun sivil toplum kuruluşları, önemli kamu görevlileri burada. Bunu ne kadar devam ettirirseniz, bu şehirde çok güzel gelişmeler olur ve olmaya devam eder. Seçimlerde herkes inandığını destekler. Bir ülkede olduğu gibi bir ilde de istikrar ve ilin gelişme ile ilgili dayanışma olursa çok güzel şeyler olur. Türkiye’nin her tarafında çok güzel gelişmeler oluyor. Her il testisini doldurmalı.”

Türkiye’nin bir Almanya, İtayla, Hollanda ve Fransa gibi olmadığını hala birçok eksiği olduğunu anlatan Gül, “Çok çalışmalıyız, bizim daha çok huzura ve istikrara ihtiyacımız var. Avrupa’da bir ekonomik kriz çıktı. İnsanlar işsiz kaldı. Böyle bir durumda Türkiye’nin kıymetini bilmeliyiz. Bu açığı kapatmak için çok çalışmalıyız. Huzur şart bunun için. Türkiye’nin temel bazı meseleleri var, bunları özgüvenle çözmeliyiz. Hedefimiz, en gelişmiş demokrasi ve ülkelere ulaşıp geçmek. Bunu yapabiliriz. Geçmişi çok parlak bir ülkeyiz. Böyle bir özgüven içinde hareket etmeliyiz.” açıklamasında bulundu.




Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0