Kavga Çıkarmayalım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, dershaneler konusunda bir çatışma alanının ortaya konulmasının yanlış olacağını belirtti.

 Kavga Çıkarmayalım!
banner98
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, dershaneler konusunda bir çatışma alanının ortaya konulmasının yanlış olacağını belirtti. Soylu, "Buradan bir kavga çıkarmayalım, birbirimizi üzmeyelim, birbirimizi incitmeyelim." dedi.

Süleyman Soylu, teşkilatının il başkanlığı tarafından organize edilen 'Siyaset Akademisi 4' programına katılmak üzere geldiği Kütahya'da 21. yüzyılın Türkiye'sini anlattı.

Soylu, Türkiye'nin ve Dünya'nın ekonomik, politik ve sosyal hayatta olan gelişmelerin tamamının 21. yüzyılın nasıl tamamlanacağının göstergesi olduğuna değinerek şunları ifade etti:
"Bu yüzyıla alt yapısına ve bu yüzyılın beklentilerine, taleplerine ve karşılaşılacak tüm sorunlarına ait hazırlıkların yapıldığı bir dönemdeyiz. 21. yüzyılın başı aslında söylemekten çok mutlu olduğumuz yeni Türkiye ve yeni dünya sürecinin başındayız. Dünyadaki var olan gelişmeler ekonomide, dış politikada, sosyal hayatta var olan gelişmelerin tamamı aslında bu yüzyılın nasıl tanımlanacağına yönelik olan ortaya konan gelişmelerdir. Buna hazırlık yapan bir Türkiye var. Bu rekabetin bütün güçünü ortaya koymaya çalışan bir Türkiye var. Bugün Türkiye'de hangi gelişme ve adımları görüyorsak 21. yüzyılın düşünme biçimini anlayan Türkiye'nin hazırlığıdır."

Siyaset Akademisi programındaki konuşmalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamak üzere hazırlanan Soylu kesilen elektriğin de azizliğine uğradı.

Soylu, "Tuzaklarla dolu birçok yolu aştık ve bunu aşarken bir kardeşlik koalisyonu ile bunu aştık." ifadelerini kullandığı esnada elektrikler kesildi. Soylu, muhabirlerin tuttuğu ışıkla röportajına devam etti.

BU BİR HÜKÜMET POLİTİKASIDIR

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında dershaneler konusunda kararın değişmediğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlarının parti politikası olduğunu hatırlatan Soylu, konunun Türkiye'de birçok paydaşı olduğunun altını çizdi.

Soylu, Türkiye'nin insan kaynağını geleceğe iyi hazırlamak zorunda olduğuna değindiği konuşmasında şunları söyledi: "Türkiye, birçok sorunu aşarak geldiği noktada yeni bir sorunla karşı karşıya. Türkiye, eğitimde de bir süreçle karşı karşıya. Türkiye, insan kaynağını geleceğe iyi hazırlamak zorundadır. Dünya ile iyi rekabet edebilmesi için eğitim çıktısının da hem Türkiye'yi hem de milletini tatmin eden bir noktaya gelmesi gerekir. Çok net ve açık bir şekilde ifade edeceğim. Butün Türkiye dünün eğitim yapısı ile devam ederse sağlıkta, adalette, demokratik açılımda, ulaşımda yaptığı hamleleri eğitimle birleştiremezse Türkiye ilerlemesini sürdüremez. Bu bir hükümt politikasıdır. Başbakanımız net bir şekilde bunu ifade edip ortaya koymuştur. Ben bunu eğitim dönüşümünün ötesinde başka bir algılama ile değerlendirilmesini doğru bulamam. Bu eğitim dönüşümünde Türkiye'nin arzu ettiği istikamete gelmesi konusundaki bir politikanın dışında değerlendirilmesi yanlış olur."

BİR KAVGA ÇIKARMAYALIM

Soylu, hükümetle cemaat arasında bir çatışma alanının ortaya konulmasının yanlış olacağının altını çizerek, "Hükümetle cemaat arasında bir çatışma alanı ortaya konuyor ise yanlış olur. Bugüne kadar Türkiye bu güzel birlikteliklerle bu başarıları elde etti ve bundan sonra da elde edecek. Hükümet milli iradenin kendine sağladığı meşruiyet kaynağı ile bir adım atmaktadır. Buradan bir kavga çıkarmayalım, birbirimizi üzmeyelim, birbirimizi incitmeyelim." şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYADAKİ REZİLLİKLERİ GÖRÜYOR VE BAKMAKTAN İĞRENİYORUM

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden dershaneler konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi hakkındaki paylaşımları takip ettiğini ve bu mesajlardan ise iğrendiğini söyledi.

Hükümetin samimiyetle bir adım attığını beliten Soylu açıklamalarında şunlara değindi: "Sosyal medyadaki rezillikleri görüyor ve bakmaktan da iğreniyorum. Sabahtan akşama kadar bu memleket için bir risk alan Başbakan'a hakaretler, bir taraftan gönlümüzün her noktasını sevgisini kaplamış Hocaefendi'ye imalar bizi üzmektedir. Bunların tamamı doğru bir süreç değildir. Samimiyetle hükümet bir adım atmaktadır. Birlik ve beraberlikle bu noktaya geldik. Allah korusun bunu zedeler, iyi yönetemezsek büyük bir felakete doğru gideriz. Hükümetimizin attığı adım Türkiye'de gelecek neslin çok daha iyi bir eğitim projesi ile karşı karşıya kalmasının adımıdır."

PARTİ İÇERİSİNDE ÇÖZÜLECEKTİR

Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal hakkındaki ihraç kararına da değinen Soylu konuşmasına şöyle devam etti:

"İdris bey bizim arkadaşımızdır. Bu olaylarda kuralı ortaya koyduk. Kendi içimizde yaptığımız istişarelerde, değerlendirmelerde hepimiz aynı bakmak durumunda değiliz. Katılmadığınız ölçüde geri durarak bu konudaki ifadeleri savunabilirsiniz. Siyasetin farklı mekanizmaları var. Bir şekilde bunu dinler, ortaya koyar. Sonuçlanmış birşey yok. Parti bunu kendi içerisinde çözecektir. Siyasi Partiler Kanunu'nda hemde Meclis iç tüzüğünde kendi süreçleri söz konusu. Bu süreçlerin içerisinde değerlendirilecektir. Partiler önemli müesseselerdir siyaset önemli bir müessesedir ve bu müesseselerin kurallarını incittiğiniz andan itibaren eğer hakkaniyetli bir şekilde götürüyorsanız bu sefer o muhakkak sürdürülebilir olmaz. Bu tip meselelerde itidalli olmak lazım bu tip meselelerde. Parti kendi meselesini işletecek zaman söylemek doğru olmaz."
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0