Bakan Çelik Urfa'ya Umut Dağıttı!

Şanlıurfa'da 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) birbirine bağlayan köprülü kavşağı inceleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2. OSB'nin altyapısı için önümüzdeki günlerde ihale yapılacağını söyledi.

Bakan Çelik Urfa'ya Umut Dağıttı!
banner98
Şanlıurfa'da 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) birbirine bağlayan köprülü kavşağı inceleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2. OSB'nin altyapısı için önümüzdeki günlerde ihale yapılacağını belirterek, bunun bedelinin 46 milyon lira olacağını söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde iş adamlarıyla bir araya gelen Bakan Faruk Çelik, daha sonra Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar’la birlikte, 7 milyon liraya mal olan OSB köprülü kavşağında incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “İki organize sanayi bölgesi arasında bulunuyoruz şu anda. Bildiğiniz gibi burada Karayolları tarafından Mayıs ayında başlayan ve Kasım ayında 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan köprülü kavşaktayız. Burası son derece önemliydi. Organize Sanayi Bölgesi'ne geçişlerle ilgili 5 aylık bir süre içerisinde bunu tamamlamış olduk. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Şanlıurfa’da işlerin takip edildiğini ve seri bir şekilde bitirilmesiyle ilgi olarak da takibe devam edeceklerini belirten Bakan Çelik, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı çalışmalarına da değinerek, ”2. Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapısı 26 Kasım'da ihale ediliyor. İhale bedeli 46 milyon TL. Böylelikle 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı çalışmaları da başlamış olacak. Bildiğiniz gibi birinci organizenin genişletme çalışmalarını da öte taraftan sürdürüyoruz. Şu anda bulunduğumuz yerde 7 milyon TL köprülü kavşak, 46 milyon TL de altyapı hizmetleri olmak üzere toplam 53 milyon TL’lik bir yatırım yapılmış oluyor. Bütün Şanlıurfa’ya hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Organize sanayi bölgelerinin derli toplu hale gelmeye başladığını aktaran Bakan Çelik, bacaların yükselmesiyle istihdamın da yükseleceğini kaydetti. Çelik, şöyle devam etti: “Vaat ettiklerimizin önemli bir kısmı böylece gerçekleşmiş olacak. Şanlıurfa Büyükşehir… Biz 1/100.000 planlarımızı önümüzdeki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere ve diğer belediye başkanlarımızla beraber bu plan üzerinde yoğun bir çalışma yapmamız gerekiyor. 1/100.000’lik planın içerisinde en az Şanlıurfa’nın 7-8 organize sanayi bölgesine ihtiyacı var. Hedeflediğimiz, Şanlıurfa’nın bölgenin yıldızı olabilmesi için mutlak suretle iki organize değil yedi organize sanayi bölgesine ulaşması gerekiyor ve bu mümkün. Planlama ile gerçekleşecek bir hadisedir ki önümüzdeki dönem yoğun olarak inceleyeceğimiz hususlar bunlardır. Buraya gelen tüm sanayicilerimizin memnuniyetini yüzlerinden görüyorum. Teşvik sistemi 12 yıl devam edecek. Bu kadar avantajlı bir durumu değerlendirenler kazançlı çıkacaklar. Bu vesileyle diğer tüm sanayicilere de Şanlıurfa’da yatırım aslında geleceğe yatırımdır.”

Yatırım alanları çeşitliliğiyle ilgili olarak, emek yoğun tarıma dayalı sanayilerde çırçır fabrikalarının olmasının doğal olduğunu söyleyen Bakan Çelik, diğer sektörlerin de Şanlıurfa’da yatırım alanlarının mevcut olduğunu ifade ederek, zamanla yatırım sektörlerinin çeşitleneceğini belirtti. İnceleme esnasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar eşlik etti.



Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0