Prefabrikten Birinciliğe

Düzce’de yaşanan 1999 depremlerinin ardından kurulan prefabrike yapıda eğitim gören Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri başarıdan başarıya koşuyor.

Prefabrikten Birinciliğe
banner98
Düzce’de yaşanan 1999 depremlerinin ardından kurulan prefabrike yapıda eğitim gören Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri başarıdan başarıya koşuyor. Kız Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibi Düzce birincisi olarak hem okullarını hem de Düzce’yi bölge yarışmalarında temsil edecek. Okulun öğrencilerden Tuğçe İlhan ise halterde Türkiye Şampiyonu olarak adını duyurmayı başardı.
Düzce Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri başarıdan başarıya koşuyor. 1943 yılında kurulan ve binlerce mezun veren Kız Meslek Lisesi 1999 yılında yaşanan depremlerin ardından prefabrike yapıda eğitim-öğretim vermeye devam ediyor. Aradan geçen 14 yıla rağmen halen prefabrik yapıda bulunan, spor salonu olmayan okulun öğrencileri buna rağmen birinci olmaya devam ediyorlar.
Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu Halk Oyunları ekibi 18 Mart 2014 tarihinde 18 Temmuz Spor Salonu’nda yapılan Halk Oyunları İl Birinciliği müsabakasında Bolu Yöresi oyunuyla 86 puan alarak birinci oldu. Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Ankara’da yapılacak olan bölge yarışmasında hem Düzce’yi hem de okullarını temsil edecekler.
Kız Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibinde yer alan öğrenciler hedeflerini açıklayarak “Biz öncelikle ekip ruhuna çok güveniyoruz. Hepimiz bir arada ahenk içindeyiz. Hedefimiz daha büyük başarılara imza atmak ve hem ilimizi hem okulumuzu Türkiye’de temsil ederek, Türkiye birinciliğini Düzce’ye getirmek” dediler.
HALTERDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU
Aynı okulda okuyan Tuğçe İlhan’da genç kızlar kategorisinde halterde Türkiye birincisi oldu. 13-16 Mart tarihinde Şanlıurfa’da yapılan Türkiye Okullar Arası Gençler ve yıldızlar halter şampiyonasında 44 kiloda yarışan Tuğçe İlhan genç kızlarda Türkiye birincisi olarak büyük başarıya imza attı. Halterde Türkiye birincisi Tuğçe İlhan, hedefinin 2004 yılında Atina'daki Olimpiyatlar'da 48 kiloda dünya ve olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kazanan milli halterci Nurcan Taylan’ın rekorunu egale etmek olduğunu söyleyerek “Hocam beni voleybol takımında oynarken keşfetti. Bu sayede haltere ilgi duymaya başladım. Babam ilk başlarda bana karşı çıksa da annem çok destek oldu. Antrenmanlarımı aksatmadan çalışma yaptım ve Türkiye birinciliğini kazandım. Hedefim Nurcan Taylan’ın rekorunu egale etmek. Çok mutluyum” dedi.
Tuğçe İlhan’ın hocası halterci Yasin Aydın ise, voleybol takımındayken keşfettiği başarılı öğrencisine güvendiğini söyleyerek “Gençlerimiz halterden korkmasın. Gelip bizimle antrenmanlara katılsınlar. Birçok başarılı sporcu çıkacaktır. Hedefimiz köşelerde bağımlı gençlerin oluşması yerine sporcu gençlerin oluşmasıdır” ifadelerini kullandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0