Baba Adayları Anne Adaylarının Zorluklarını Yaşadı!

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nin halk eğitim ve sağlığına verdiği önem doğrultusunda düzenlediği Gebe Okulu, renkli görüntülere sahne oldu.

Baba Adayları Anne Adaylarının Zorluklarını Yaşadı!
banner98
Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nin halk eğitim ve sağlığına verdiği önem doğrultusunda düzenlediği Gebe Okulu, renkli görüntülere sahne oldu. Derse katılan baba adayları karınlarına koydukları balonla hamileliğin zorluklarına tanık oldu.
Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nin düzenlediği Gebe Okulu, üçüncü döneminde farklı bir uygulamaya imza attı. Ebeveyn olmaya hazırlanan anne ve baba adaylarının rol aldığı oyunda çiftler, birbirlerinin yerine geçti.
Doğum öncesi ve sonrası yaşanılan sıkıntıların konu edinildiği oyunda çiftlerin birbirlerini daha iyi anladıklarını söyleyen Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Gebe Okulu Eğitmeni Ayten Çelik, herkesin bu eğitimlere katılması gerektiğini belirtti. Çelik, “Dersler hem keyifli hem de öğretici. Eğitimlere, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı’nın yanı sıra kadın hastalıkları konusunda da uzman doktorlar katılıyor. Ders programı kapsamında gebeleri takip edecek olan bir diyetisyen de kilo takibi ve kontrolü konusunda anne adaylarına rehberlik ediyor” dedi.
Diyabet eğitim hemşiresi tarafından gebelerin kan şekerinin takip edilerek, eğitim verilmesinin yanında, anestezi hekimleri tarafından da doğum anestezisine yönelik bilgilendirmelerin anne ve baba adaylarına yapıldığına vurgu yapan Çelik sözlerine şöyle devam etti:
“Egzersizler yaptırarak anne adaylarının doğuma hazırlanmalarına yardımcı oluyoruz. Doğuma hazırlık, uygulamalı yenidoğan bebek bakımı, lohusalık, gebelik sonrası beslenme gibi bir anne adayının ihtiyaç duyduğu her konu, Gebe Okulu’nun dersleri arasında yer alıyor.”
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0