Ulucami Caddesi Ve Vaiziye Medresesi Yenileniyor!

Bursa’da, tarihi mirasın korunup yaşatılması için bir çok örnek çalışmaya imza atan, 5 yılda 145 eseri ayağa kaldıran Osmangazi Belediyesi, Ulucamii Caddesi’nin çehresini değiştirmek için çalışmalara başladı.

Ulucami Caddesi Ve Vaiziye Medresesi Yenileniyor!
banner98
Ulucami Caddesi, Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan cephe sağlıklaştırma, zemin kaplama ve üst örtü projesi ile, daha önce restorasyonu tamamlanan Ertaş ve Bakırcılar çarşısının sahip olduğu modern ve sağlıklı görünüme kavuşuyor. Projenin harç koyma töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi’nin hanlar bölgesinin ayağa kaldırılmasında, tarihi değerlerimizin bu güne aktarılmasında gerçekleştirdiği ciddi çalışmalar, Türkiye’deki bir çok belediyeye örnek olmuş çalışmalardır” dedi.
Hanlar ve çarşı bölgesinde yürüttükleri çalışmalarla, Bursa ekonomisine de canlılık kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Dündar, “Yeni nesil AVM anlayışı ile çarşıdaki küçük esnafımız piyasada rekabet edemez hale gelmişti. Bu bölgelere yapmış olduğumuz yatırımlarla, buraların değerini yeniden ortaya çıkartmış oluyoruz. Bu çalışmalarımızla kazanan esnafımız olacak, Bursa olacak. Dünyanın en büyük, otantik alışveriş merkezi olan çarşı ve hanlar bölgemize sahip çıkıp yeniden ayağa kaldırarak, eski ihtişamlı günlerine kavuşturmak için, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.
Orijinaline uygun zemin ve cephe kaplama çalışmaları ile Ulucami Caddesi’nin eski ihtişamlı günlerine kavuşacağını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Bakırcılar-Ertaş çarşısında yaptığımız üst örtü, zemin kaplama ve cephe yenileme çalışması ile çarşı hak ettiği değere kavuştu. Koza Han, Fidan Han, Yorgancılar Çarşısı’nı yenileyerek daha fonksiyonel ve aslına uygun hale getiriyoruz. Ünlü Cadde’de Cephe Sağlıklaştırma çalışmalarımıza başladık. Tüm bu çalışmalar Osmangazi’nin tarihi kültürü ile sahip olduğu tüm değerleri yaşatan, gün yüzüne çıkartan ve tarihi çarşılarımızda alışverişi canlandıran önemli çalışmalardır. Ulucamii Caddesi cephe sağlıklaştırma, zemin kaplama ve İpek Han ile Bedesten arasında üst örtü çalışmalarımıza başlıyoruz. Burada, tarihi doku ile uyumlu, Ertaş-Bakırcılar Çarşısı ile bütünlük oluşturacak bir formda restorasyon çalışmaları yapılacak. Ayrıca Ulucami batısında kalan Vaiziye Medresesi’nin restorasyonu da yapılacak” dedi.
ÇARŞIYA OTOPARK MÜJDESİ
Yeni dönemde çarşı ve Ulu amii için otoparkı projesini hayata geçirmeyi planladıklarını açıklayan Dündar, “Bu bölgede, vatandaşların araçlarını park edecekleri bir otopark yok. Ulucami ve çarşıya gelen insanlar araçlarını park edemedikleri için çarşıda rahat alışveriş yapamıyor. İnşallah, önümüzdeki dönem, Merkez Bankası’nın arkasındaki boş alana yapacağımız otopark ile Ulucami ve hanlar bölgesindeki otopark sıkıntısını ortadan kaldıracağız” dedi.
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 18:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0