''Polis bizi taciz ediyor''

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, polislerin muhalefet parti milletvekillerini taciz ettiklerini iddia etti.

''Polis bizi taciz ediyor''
banner98
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, polislerin muhalefet parti milletvekillerini taciz ettiklerini iddia etti. Erdoğdu, “Benim hissettiğim kadarıyla Emniyet Müdürü’nün Vali'nin hükümetten aldığı talimatla muhalefet milletvekillerine, özellikle CHP milletvekillerine yönelik bir gizli polis saldırısı emri var. Her gördüğümüz noktada polis bizi taciz ediyor.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda polislerin tutumuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

31 Ağustos Cumartesi günü halk ziyareti yaparken polisle yaşadıkları diyalogu anlatan Erdoğdu, “Beyoğlu’nda hak ziyaretleri yaptık. Bülbül Mahallesi'nde gezerken bir anda motosikletli bir gurup polis, mahalleye baskın düzenledi. Orada uyuşturucu ticaretiyle, hırsızlıkla alakalı ciddi şikayetler bize iletildi. Vatandaşlar bu asayiş sorunun yaşarken, bir anda mahalleye polisler girip vatandaşları tartaklamaya başladı. Biz hemen müdahale etmek istedik. Vatandaş ve polisi sakinleştirici tavır içerisindeydik. Bu sırada polis bize de taciz davranışlarında bulunmaya başladı. Olay görüntülensin diye çok kısa bir video kaydı alabildik.” ifadelerini kullandı.

Milletvekillerine yönelik polis saldırı emri olduğunu hissetiğini belirten Erdoğdu, “Biz genel polis ile kitle arasına geçerek polisin kitleye, kitlenin de polise şiddet göstermemesi için bir emniyet yastığı gbi kalmaya çalışıyoruz. Bizim için de bir can tehlikesi söz konusu. Son dönemde artık polis de milletvekillerini tespit etti. Mesela ben Beyoğlu’nda yürüyorum, yanımda da 3 kişi var. Arkama aşırtmalı bir şekilde gaz bombası atıyorlar. Bu yanlış bir şey. Çünkü biz milletvekiliyiz. Bizim orda varlığımız çok önemli. Varlığımız toplumsal olaylarda şiddeti azaltır. Benim hissettiğimi kadarıyla Emniyet Müdürü’nün Vali'nin hükümetten aldığı talimatla muhalefet milletvekillerine, özellikle CHP milletvekillerine yönelik bir gizli polis saldırısı emri var. Her gördüğümüz noktada polis bizi taciz ediyor.” şeklinde konuştu.

Sezgin Tanrıkulu da olayla ilgili yetkili kişilere ulaşamadıklarını savundu. Tanrıkulu, “Biz milletvekiliyiz. Aradımığızda her bürokrata ulaşmak durumdayız. Hele hele güvenlikten sorumlu eminyet müdürlerine hemen ulaşmak durumundayız. Sorular bizimle ilgili ya da yurttaşlarla ilgili olabilir. Emniyet müdürleri telefonlarımıza çıkmak durumundalar. İstanbul Emniyet Müdürüne 3 kez aramamıza rağmen cumartesinden bugüne kadar herhangi bir dönüşü olmamıştır.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2013, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0