İMO: “Kentsel Dönüşüm Master Planı Çıkarılmalı“

Yıldırım’da yapılan kentsel dönüşümün yapı envanteri çıkarılmadan başladığını belirten İMO Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, “Yıldırım bir bütün olarak ele alınıp ‘Kentsel Dönüşüm Master Planı’ yapılmalıydı.”...

İMO: “Kentsel Dönüşüm Master Planı Çıkarılmalı“
banner98
Yıldırım’da yapılan kentsel dönüşümün yapı envanteri çıkarılmadan başladığını belirten İMO Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, “Yıldırım bir bütün olarak ele alınıp ‘Kentsel Dönüşüm Master Planı’ yapılmalıydı.” dedi.

Saadet Partisi (SP) Yıldırım İlçe Teşkilatı, yaklaşan yerel seçimler öncesi İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi’ni ziyaret etti. İMO Bursa Şube Başkanı Necati Şahin ile bir araya gelen SP Yıldırım İlçe Başkanı İbrahim Özacar, kentsel dönüşümün mutlaka uygulanması gerektiğini belirterek, “Biz teşkilat olarak Yıldırım’da 12 bölgede vatandaşlarımız ile bir araya gelerek kentsel dönüşümü sorduk. Herkes olmasını istiyor, ancak kentsel dönüşüme rant gözüyle bakılmaması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

YILDIRIM’DA 10 YILDA 30 BİN KAÇAK BİNA YAPILDI

İMO Bursa Şube Başkanı Necati Şahin ise Yıldırım ilçesinin son yıllarda hızla artan kaçak yapılaşmaya maruz kaldığını anlatarak, “10 yıl önce mevcut Yıldırım Belediye Başkanının adaylığının kesinleşmesinin hemen ardından ‘Yıkım çözüm değildir’ mesajı ile ilçede kaçak yapılaşma hızla arttı. 10 yılda 30 bin kaçak yapı yapıldı.” diye belirtti.

Yıldırım’da yapılan kentsel dönüşümün gerekli temellere oturtulmadan başlatıldığını söyleyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle bölgede yapı envanteri çıkarılmadan böyle bir proje başlatılmamalıydı. Doğrusu şu anda yapılmak istenen projeden biz mühendisler olarak hiçbir şey anlayamadık. Neticesinde Yıldırım'daki 7 mahallemizde şu anda kentsel dönüşüm karmaşası yaşanmaktadır. Yıldırım bir bütün olarak ele alınıp ‘Kentsel Dönüşüm Master Planı’ yapılmalıydı.”

Kentsel dönüşümün Mevlana Mahallesi’nden başlatılmasını da eleştiren Şahin, “Daha öncelikli bölgeler varken boş bir alanda kentsel dönüşümün startının verilmesi anlamsız. O kadar kaçak ve depreme dayanıksız bina varken, projeye ovadan koruma alanının dahil edilmesi de manidar.” diye konuştu. İMO Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, bu dönemde muhalefet partilerinin de daha duyarlı olup, kentsel dönüşüm dersini iyi çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2013, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0