Güvenlik Arttırılıyor !

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, sınır hattında alınan güvenlik önlemleriyle ilgili yapılan çalışmaları denetledi.

Güvenlik Arttırılıyor !
banner98
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, sınır hattında alınan güvenlik önlemleriyle ilgili yapılan çalışmaları denetledi. Bu kapsamda Cilvegözü Sınır Kapısı’na giden Vali Lekesiz’in ziyaretinin ayrıntıları Valilik internet sitesinden açıklandı.

Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Mülki İdare Amirliği’nde düzenlenen toplantıya katılan Vali Lekesiz, Cilvegözü’nde Suriye’ye geçici olarak yapılan insani yardımların devam ettiğini hatırlattı. İnsani yardım noktalarının en önemlilerinden birinin Cilvegözü Sınır Kapısı’nın yaklaşık 2.5 kilometre kadar ilerisindeki aktarma bölgesi olduğunu aktaran Lekesiz, “Günde ortalama 70 kadar TIR muhtelif insani ihtiyaçları Suriyelilere veriyor. Hiç şüphesiz bu yardımlar yapılırken, kendi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm insanların can güvenliği fevkalade önemli. Orada ortamın daha da güvenli hale gelebilmesi için gerek İçişleri gerek Gümrük ve Ticaret bakanlığımız gerekse de valiliğimiz tarafından yapılan çalışmaları bir kez daha ele almak ve yerinde incelemek üzere bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Suriye’de yaşanan hareketliliğin artmasına bağlı iç güvenliğimiz açısından konu daha da fazla önem arz eder hale geldi. Dolayısı ile çalışmaların bir an evvel bitirilip hayata geçirilmesi önemli.” dedi.

Toplantıda, Cilvegözü Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Eriş çalışmalarla ilgili sunum yaparken, Adana Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nden ve Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden yetkililer de konu ile ilgili bilgi verdi.

Toplantıya; İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile diğer yetkililer katıldı. Toplantının ardından Vali Lekesiz ve beraberindekiler bölgede incelemelerde bulundu.

CİLVEGÖZÜ SINIR KAPISINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR

Cilvegözü Sınır Kapısı’nda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Suriye’ye gidiş yönünde sağ tarafa bir metre yüksekliğinde duvar ve üzerine 3 metre yüksekliğinde tel çevrilmesi, kamera sistemleri kurulması, aydınlatma yapılması, araç ve yaya girişleri için bariyer sistemi kurulması, kontrol, nöbet ve gözetleme kulübesi kurulması, araçlar için alt arama, tarama ve tanıma sistemi yapılması, yayaların güvenli geçişleri için yürüyüş yolu yapılması, içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması, dinlenme alanları, engelliler dahil tuvalet ile lavabolar yapılması planlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2013, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0