“Akdeniz’de fırlatılan meteorolojik roket“

Rusya’da askeri bir kaynak Akdeniz’de fırlatılan balistik objelerin meteorolojik keşif roketleri olduğunu söyledi.

“Akdeniz’de fırlatılan meteorolojik roket“
banner98
Rusya’da askeri bir kaynak Akdeniz’de fırlatılan balistik objelerin meteorolojik keşif roketleri olduğunu söyledi. Rusya Savunma Bakanlığı, Armavir erken uyarı sistemlerinin Akdeniz’in ortasından doğusuna doğru iki balistik objenin fırlatıldığını tespit ettiğini açıklamıştı.

İnterfaks haber ajansına konuşan kaynak, “Rusya erken uyarı sistemleri tarafından belirlenen objeler Akdeniz’de bulunan Amerikan savaş gemisinden gönderildi.” iddiasında bulundu. Kaynak, fırlatılan roketlerin Akdeniz’e düştüğünü, meteorolojik bilgilerin yenilenmesinin amaçladığını kaydetti.

RUSYA VE SURİYE SAVUNMA SİSTEMLERİ TEST EDİLDİ

Bir başka kaynak da verdiği bilgide Akdeniz’de bulunan ABD savaş gemilerinden fırlatılan roketle Suriye ve Rusya’nın füze savunma sistemlerinin test edildiğini iddia etti. ABD savaş gemileri Suriye’de hükümeti endişelendirmek ve dünya kamuoyunu meşgul etmek için taktik bir deneme de yapmış olabilir.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, tespit edilen iki roketle ilgili bilgileri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le paylaştı.

Rusya Savunma Bakanlığı Uluslararası askeri işbirliği departmanından Oleg Dogayev, Akdeniz’de özellikle de Suriye’de yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini açıkladı.

Rusya Toplumsal Odası’nda düzenlenen toplantıda konuşan Dogayev, “Suriye’de durum kötüye gitmeye devam ediyor. Genelde bu Ortadoğu’yu da olumsuz etkiliyor. Rusya Savunma Bakanlığı, askeri herhangi bir operasyon olmadan sorunun diyalogla çözülmesi gerektiğine inanıyor.” dedi.

Rusya’nın bölgede El Kaide ile irtibatlı olanlar başta olmak üzere hükümet karşıtı güçlerin saldırı potansiyellerinin artışı nedeni ile alarm durumunda olduğunu belirten Dogayev, “ABD’nin Suriye etrafında askeri varlıklarını konuşlandırması bölgeyi olumsuz etkiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer taraftan toplantıya katılan Suriye’nin Rusya Büyükelçisi Riyad Haddad Guta’da kimyasal saldırının hükümet karşıtı güçler tarafından yapıldığını iddia etti. Haddad, “Kimyasal füzenin fırlatıldığı yer ve zamanla ilgili bilgiler Rusya’ya verildi.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2013, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0