Karakol saldırısının failine 590 yıl hapis istendi

Bahçelievler 75. Yıl Polis Merkezi’ne bombalı ve silahlı saldırı ile bir polis memurunun şehit edilmesi olaylarının da incelendiği terör örgütü DHKP-C’ye yönelik iddianame tamamlandı.

Karakol saldırısının failine 590 yıl hapis istendi
banner98
Bahçelievler 75. Yıl Polis Merkezi’ne bombalı ve silahlı saldırı ile bir polis memurunun şehit edilmesi olaylarının da incelendiği terör örgütü DHKP-C’ye yönelik iddianame tamamlandı. Karakola bombalı saldırıyı gerçekleştiren ve bir polisi şehit eden sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 590 yıla kadar hapis istendi. Karakol saldırısına katılan diğer sanığın da bir ağırlaştırılmış müebbet ve 490 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi’ne 8 Aralık 2012 tarihinde uzun namlulu silah ve bombayla gerçekleştirilen saldırı ile Gaziosmanpaşa’da 11 Aralık 2012 günü polis memuru Mücahit Daştan’ın şehit edilmesi olayı da dahil bir çok olaya karıştığı belirtilen 15 sanık ile ilgili iddianame tamamlandı. İstanbul 16 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddanamede, karakol saldırısına katılan ve polis memurunu şehit eden sanık Nurgül Acar’ın 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Acar’ın ayrıca 590 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Acar ile birlikte karakol baskınını gerçekleştirin ve olay yerinde yakalanan Nebiha Aracı’nın bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 490 yıla kadar hapsi istendi. İki sanığa yardım ettikleri belirtilen diğer sanıklar hakkında da çeşitli suçlardan değişik oranlarda hapis cezası talep edildi.

İddianamede, 'Grup Yorum' adlı müzik grubunu örgüt üyelerinin oluşturduğu, örgüt adına gelir elde etmek ve örgüte adam kazandırmak gibi bir misyonu üstlendiği anlatıldı. Terör örgütünün faaliyetleri çerçevesinde suç işlemeye alenen teşvik eden, işlenmiş olan suçları ve suçluları öven nitelikte türküler bestelediği kaydedildi.

Halkın Hukuk Bürosu’nun genel amacının örgüt adına eylem ve faaliyetlerinden dolayı yakalanan veya tutuklanan kişileri savunmak ve gözaltına alınan insanların kesinlikle konuşmamalarını, açlık grevi yapmalarını, herhangi bir barodan avukat kabul etmemelerini sağlamak olduğunu ifade edildi.

Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi’ne 8 Aralık 2012 tarihinde uzun namlulu silah ve bombayla saldırı gerçekleştirilmişti. Olay sonrasında sanıklardan Nebiha Aracı yakalanırken Nurgül Acar kaçmayı başarmıştı. Olayda bazı polis memurları yaralanırken maddi hasar meydana gelmişti.

Bu olaydan 3 gün sonra Gaziosmanpaşa’da 11 Aralık 2012 günü polis memuru Mücahit Daştan şehit edilmişti. Olayın faili Nurgül Acar silahıyla sağa sola ateş ederek kaçmaya çalışırken vatandaşlar tarafından yakalanmış ve polise teslim edilmişti.


Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2013, 19:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0