Kaçak Elektrik Operasyonu!

Bitlis’in Güroymak ilçesinde kaçak elektrik kullanan abonelere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında abonelerin saatleri tek tek kontrol edilirken, kaçak elektrik kullandığı tespit edilen aboneler hakkında ise yasal işlem başlatıldı..

 Kaçak Elektrik Operasyonu!
banner98
Bitlis’in Güroymak ilçesinde kaçak elektrik kullanan abonelere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında abonelerin saatleri tek tek kontrol edilirken, kaçak elektrik kullandığı tespit edilen aboneler hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

Bitlis Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (VEDAŞ) özelleştirilmesinin ardından başlatılan iyileştirme çalışmaları ve kaçak elektrik tüketiminin önüne geçmek amacıyla denetimler artırıldı. Bu kapsamda Güroymak'ta VEDAŞ İl Müdürlüğü tarafından kaçak elektrik kullanan abonelere yönelik operasyon yapıldı.

Sabahın erken saatlerinde toplanan 65 kişilik kaçak denetim ekibi ile Güroymak ve bağlı köylere operasyon düzenlenerek yapılan denetimler neticesinde kaçak elektrik kullanan aboneler tek tek tespit edildi. Kaçak elektrik kullandığı tespit edilen aboneler hakkında ise yasal işlem başlatıldı. Başlatılan denetimlerin sıklıkla devam edeceği belirtildi.

“BİTLİS’TE KAÇAK ELEKTRİĞİN YILLIK FATURASI: 70 MİLYON”

Bitlis ve ilçelerinde kullanılan elektriğin yüzde 45’inin kaçak olduğunu belirten VEDAŞ Bitlis İl Müdürü Faruk İşlek, kaçak olarak kullanılan elektriğin aylık maliyetinin 5 milyon lira, yıllık ise yaklaşık 70 milyon liray olduğunu açıkladı.

Bitlis’te gerek kaçak kullanımın önüne geçme, gerekse kış öncesi vatandaşlara daha sağlıklı elektrik vermek adına oluşturdukları özel ekiplerle tüm aboneleri taradıklarını ifade eden İşlek, Güroymak ilçesinde ekipler tarafından ilk gün bin 500 abonenin saatinin ve tesisatının denetlendiğini ifade etti.

“DENETİMLER DEVAM EDECEK”

Denetimlerin gerek Güroymak’ta, gerekse diğer il merkezi ve diğer ilçe ve bağlı köylerde devam edeceğini kaydeden İşlek, amaçlarının daha kaliteli hizmet vermek olduğunu ve vatandaşların da kendilerine yardımcı olmaları durumunda bölgedeki elektrik sorunlarını kısa sürede çözeceklerini dile getirdi. Bölgede kaçak kullanımın önüne geçmek için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten İşlek, "Bölgemiz ekonomisine büyük zarar veren ve aylık 5 milyon TL'yi bulan kaçak kullanımın önüne geçmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bu kapsamda kaçak kullanım yapan abonelerin hakkında yasal işlem başlatıyoruz. Burada amacımız vatandaşı mağdur etmek değil vatandaşlara daha sağlıklı bir hizmet vermektir. Kaçak kullanan abonelerin tamamı tespit edilmeye çalışılacak. Operasyonlarımız devam edecek.” diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0