Bu Kez Yetim Öğrenciler İçin Gezdi!

Niğde Belediyesi ve Cemre Eğitim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği (Cemre-Der) yetim öğrenciler yararına bir program düzenledi. Programa dernek üyesi yüzlerce bayan katıldı.

 Bu Kez Yetim Öğrenciler İçin Gezdi!
banner98
Niğde Belediyesi ve Cemre Eğitim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği (Cemre-Der) yetim öğrenciler yararına bir program düzenledi. Programa dernek üyesi yüzlerce bayan katıldı. Niğde Belediyesi'nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen programın konukları ise Ayna programı yapımcısı ve sunucusu Saim Orhan ile birlikte sanatçı Metin Haboğlu oldu.

Düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Öncelikle böyle bir hayır yarışında buraya kadar gelen bütün bayanlara teşekkür ediyorum. Burada bir hadise nail olmak için bulunuyoruz. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' buyuruyor Efendimiz (sas). Siz de yetim çocuklarımızı unutmayarak bu hadise mazhar oluyorsunuz. Unutmayın ki Efendimiz'in (sas) hadisi üzerine İstanbul bu kadar değerli kılındı. Yine o hadis üzerine Mekke'den komutanlar İstanbul için geldi. Fatih Sultan Mehmet Han, o hadis için canını ortaya koydu. Siz de burada gönülleri fethettiniz. Allah, sizden ebeden razı olsun." dedi.

Sponsorluk konusuna da değinen Akdoğan, "Bu tip programlara destek vermek zorundayız. Bundan önce elimizden geldiği kadar destek olduk. Bundan sonra da yine ben derneklerimize söz veriyorum. Siz yapabildiklerinizi yapın eksik kalan kısmını biz tamamlayalım." diyerek sözlerini tamamladı.

Programda sahne alan Ayna programı sunucusu Saim Orhan ise gezdiği 145 ülkede yaşadıklarını ve gördüklerini anlattı. Orhan, Afrikalı insanların Türk insanına bakışını, oralarda hizmet veren Türklerin durumunu, Türk okullarının Afrika ve diğer ülkelere kazandırdıklarını anlattı. Çektiği fotoğraflar ve hazırladığı slaytlarla sunumu zenginleştiren Orhan, adeta dünyayı Niğde'ye getirdi.

Kısa bir açıklama yapan Orhan, programın konusuna dikkat çekti. Orhan, "Çocuklara, yetime sahip çıkma gibi çok kutsal bir vazifeyi, ancak vatanını, milletini seven insanlar yapabilir. Gelecek nesillere sahip çıkma ve gelecek dünyada söz sahibi olacak nesle sahip çıkma, omuzlarımızda ciddi anlamda sahiplenmemiz gereken bir vazife. Ne kadar sahip çıkarsak, onların geleceğini ne kadar mükemmel bir şekilde hazırlarsak, ilerleyen zamanlarda hiç beklemediğimiz yerlerde mükemmel bir şekilde vatana millete hizmet eden gençler olarak görebiliriz." diye konuştu.

Etkinliğin düzenlenmesi ve hazırlık görevini üstlenen Cemre-Der Başkanı Ayşe Şan ise katılımcılara teşekkür etti. Programın amacına değinen Şan; 30'u üniversite, 10'u lise olmak üzere toplam 40 öğrenciye destek vermek için böyle bir etkinliği düzenlediklerini söyledi. Şan, "Allah, bizim kazancımız içerisinde yetimlerin hakkını da ayırıyor. Bizlerin üzerinde yetimlerin hakkı zaten vardı. Biz bu hakkı sahibine vermenin sevincini yaşıyoruz." şeklinde konuştu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0