Türkler olmasa depresyona girerdik

Türk turistler artık Ege Denizi'ndeki Yunan adalarında büyük bir memnuniyetle karşılanan misafirler olarak görülüyor.

 Türkler olmasa depresyona girerdik
banner98
Türk turistler artık Ege Denizi'ndeki Yunan adalarında büyük bir memnuniyetle karşılanan misafirler olarak görülüyor.

Alma Die Welt gazetesinin haberine göre, "Türk komşularımıza minnettarız." ifadesinde bulunan Yunan turizmciler özellikle hafta sonları ve bayram tatillerinde Türklerin Midilli, Lesbos, Rodos, Sakız ve Kos adalarını ziyaret etmeleri sayesinde ayakta durabildiklerini vurguluyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Yunan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun, Ege adaları için vize kolaylığı konusunda anlaşma sağlamaları çok sayıda Türk vatandaşının buralara seyahat etmesinin yolunu açmıştı. Habere göre, Yunan adalarında turizm sektöründe çalışan personelin Türkçe öğrenme gayreti içinde oldukları dikkati çekiyor. Yunan turizmcilerin, Türklerin Ege adalarında rahat etmeleri için ellerinden gelen her şeyi yaptıkları görülüyor. Son zamanlarda bazı Türk çiftlerin Ege adalarında evlendikleri ve düğün partisi verdikleri belirtiliyor.

Türkiye'den Ege Denizi'ndeki Sakız Adası'nı bu yılın haziran- ağustos döneminde 25 bin Türk ziyaret etti. Aynı dönemde geçen yıl bu sayı 15 bin civarındaydı.

Gazeteye konuşan Yunan turizmci Aris Lazaris, "Türkler olmasa depresyona girerdik." şeklinde konuştu ve Türklerin son yıllarda Yunan turizmine olumlu katkılarından övgüyle söz etti.

Haberde, Türklerin son yıllarda Selanik kentine de yoğun ilgi gösterdikleri ve özellikle 10 Kasım günü bu kenti ziyaret ettikleri belirtildi. Geçen yıl Selanik kentini 47 bin civarında Türk vatandaşı ziyaret etmişti. Bu sayının bu yıl itibarıyla 70- 80 bin olması bekleniyor.
Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2013, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0