Düzce’de bin 500 sülün doğaya salındı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı 9. Bölge Müdürlüğü, Düzce'nin Efteni ilçesinde bulunan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'na bin 500 adet sülün salımı yaptı.    Samsun'da bulunan çiftlikte üretilen sülünler...

Düzce’de bin 500 sülün doğaya salındı
banner98
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı 9. Bölge Müdürlüğü, Düzce'nin Efteni ilçesinde bulunan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'na bin 500 adet sülün salımı yaptı.

Samsun'da bulunan çiftlikte üretilen sülünler doğal dengenin sağlanması ve korunması projesi kapsamında belirli aralıklarla yurdun farklı bölgelerine gönderilerek doğaya salınıyor. Bu proje çerçevesinde hem doğal hayatın korunmasına katkıda bulunulurken hem de Kırım Kongo hastalığına yol açan kenelerin sayılarının azaltılması da öngörülüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, bölgelerindeki doğal hayvan popülasyonunun sağlanması ve doğadaki sürdürülebilirliğinin korunması için çalışma yaptıklarını söyledi. Karaağaç, "Kontrollü bir şekilde sportif maksatlı olta balıkçılığı ile avcılığın geliştirilmesini de sağlayan çalışmalarımızda doğal dengenin bozulmaması için, özellikle kaçak avcılara karşı hep birlikte mücadele edilmelidir. Av koruma ve kontrol faaliyeti yürüten ve 24 saat görev yapan ekipler oluşturulmuştur. Kaçak avlanan kişiler ile ilgili ihbarlar anında değerlendirilmekte ve sonuçlandırılmaktadır. Gerek yaban hayvanı ve gerekse evcil hayvanlar için rehabilitasyon, bakım ve tedavi üniteleri kurulmaktadır.” dedi.

Kafesler içerisinde salım işleminin yapılacağı alana getirilen bin 500 adet sülün, 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç ve Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından doğaya bırakıldı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0