MÜSİAD ÜYELERİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE BULUŞTU

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Üyeleri, geleneksel bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Törende konuşan Önceki Dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala, MÜSİAD’ın her zaman milletin tarafında yer alan bir STK olduğunun altını çizerek, “MÜSİAD’ın Türkiye’nin en kritik dönemlerindeki dik duruşu, bu ülkeye çok şeyler kazandırdı” dedi.

MÜSİAD ÜYELERİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE BULUŞTU
banner98

MÜSİAD Bursa Şubesi, bayramlaşma töreninde buluştu. Dernek Merkezinde düzenlenen törene; Önceki Dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Adayları Refik Özen ve Mustafa Esgin, İYİ Parti Bursa Milletvekili Adayı Sami Bilge ve çok sayıda MÜSİAD üyesi iş adamı katıldı.

Ev sahibi olarak törenin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Nihat Alpay, Ramazan Bayramı’nın Türkiye ve İslam Coğrafyasında uyanışa, dirilişe ve birliğe vesile olmasını temenni ederek, “MÜSİAD, Türkiye çapında 94 şube ve temsilciği bulunan, 11 bin üyesi ve bu üyelerin sahip olduğu 60 bin işletmede, 1.6 milyon istihdam sağlayan bir çatı kuruluştur. Dünya çapında da 74 ülkede 201 noktada şube ve temsilcilikleri bulunan önemli bir kurumdur” şeklinde konuştu.

“Büyüme rakamları gururlandırdı”

2018’in ilk çeyrek büyüme rakamlarını da değerlendiren Alpay, “Türkiye ekonomisinin 2018’in ilk çeyreğinde yüzde 7,4 oranında büyümesi, bizleri oldukça gururlandırmıştır. 2013 yılından bu yana ülkemizin yaşadığı bir takım olumsuzluklara rağmen bu rakamların yakalanabiliyor olması, Türk ekonomisine duyulan güveni açıkça ortaya koymaktadır” diye konuştu. Yaklaşan 24 Haziran seçimlerine de değinen Nihat Alpay, “24 Haziran seçimlerinin, memleketimizin kalkınmasına, gelişmesine katkı koyacağını düşünüyoruz” dedi.

“Örnek alınan bir ülke olduk”

MÜSİAD denince akla yalnız bir iş adamları kurumu gelmediğini söyleyen Önceki Dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala ise, “MÜSİAD dünya çapında tescilli bir marka haline gelişmiştir. Dolayısıyla MÜSİAD denince akla yalnızca bir iş adamları kurumu gelmiyor. Türkiye’nin en kritik dönemlerinde MÜSİAD’ın göstermiş olduğu dik duruş, bu ülkeye çok şeyler kazandırmıştır. Ben bu yüzden hepinizi kutluyor ve teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Son dönemde dünyada önemli gelişmeler yaşandığının da altını çizen Ala, “Orta Doğu’da yaşananları hep birlikte izledik, izlemeye devam ediyoruz. Yanıbaşımızdaki Yunanistan ve Ukrayna ayakta duramıyor. AB’ de bir takım farklılıklar yaşanıyor. Dünyada bu gibi gelişmeler cereyan ederken, Türkiye’de güzel şeyler oluyor. Bugün ülkemiz kendi kulvarında örnek başarılara imza atmış ve İslam Coğrafyasındaki ülkeler tarafından örnek alınan bir konuma gelmiştir. Türkiye kendine hedefler koyan ve bu hedeflere emin adımlarla ilerleyen bir ülkedir. Bahsettiğim bu başarıları elde ederken en önemli kazanımımız siyasi istikrardı. Önümüzdeki hedefleri de Allah’ın izniyle istikrar ile yakalayacağız” dedi.

Dünyada yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin yoluna sağlam adımlarla devam ettiğini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “2013 senesinden bu yana ülkemizde yaşanan çeşitli olumsuzluklara rağmen bizler hedeflerimize doğru ilerliyoruz. Ben fotoğrafın geneline bakılması gerektiğini düşünüyorum. Öyle ki, yaşanan gelişmeleri, Türkiye’nin ilerleyişini, ülkemizde son 16 yılda yaşanan iyileştirmeleri, reformları çok iyi okumak gerekiyor.  Bu bağlamda tüm bunları iyi okuyup, 24 Haziran’da doğru bir karar vermek, ülkemizin hedeflerine ulaşması için destek olmak gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2018, 22:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0