Mudanya'da anlamlı buluşma

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, 53 yıl önce Bolu Yatılı Öğretmen Okulu’nda öğrencilik yaptığı dönemde aynı sıraları paylaştığı okul arkadaşlarıyla bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününde Mudanya’da bir araya geldi.

Mudanya'da anlamlı buluşma
banner98
Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, 53 yıl önce Bolu Yatılı Öğretmen Okulu’nda öğrencilik yaptığı dönemde aynı sıraları paylaştığı okul arkadaşlarıyla bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününde Mudanya’da bir araya geldi.

İlk ve Orta öğrenimini Mudanya’da okuduktan sonra Bursa’da yapılan sınavlara giren çok sayı da ki öğrenci arasında Mudanya dan iki kişi olarak sınavlarda başarılı olup, Bolu Yatılı Öğretmen Okulunda eğitimine devam etmiş. Bolu’da eğitim gördüğü yıllarda edindiği arkadaşlık ve dostluklar 53 yıllık köklü bir çınar ağacı gibi yükselerek bu günlere geldi.
Bolu Yatılı Öğretmen Okulu’nu başarıyla tamamladıktan sonra Öğretmen olarak öğrenci yetiştirmeye başlamış ancak bu arada birlikte eğitim aldıkları okul arkadaşlarıyla zaman zaman bir araya gelip öğrencilik yıllarını yad eden Belediye Başkanı Hasan Aktürk, bu yıl ise 24 Kasım Öğretmenler Gününde Bursa ve Bursa dışında yaşayan eski okul arkadaşlarıyla Mudanya’da bir araya geldi.

Başkan Hasan Aktürk ve eşi Meliha Aktürk’ün ev sahipliğinde Mudanya Eski Tren İstasyonu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya gelen eski okul arkadaşları daha sonra sırasıyla Mudanya Belediyesi Tahir Paşa Konağı Müzesi İlçe Müzesi, tarihi eski evlerle dolu olan Halitpaşa Mahallesi ile tarihle içiçe olan tarihi yapılarıyla ünlü Mudanya'nın Tirilye beldesinde bulunan tarihi mekanları gezdiler. Akşam da Başkan Hasan Aktürk ve eşi Meliha Aktürk, eski okul arkadaşları onuruna Montania Otel’de bir akşam yemeği verdi.

53 yıllık bitmeyen dostluk ve arkadaşlıklarının bugüne kadar gelebilme başarısının hoşgörülü ve anlayışlı olmaya, birbirini iyi anlamaya bağlayan Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk," Bu sıraladıklarım, iyi dostluk ve arkadaşlıkları çok daha iyi yerlere getirdiğine inandığım unsurlardır. Arkadaşlık ve dostluk, insanın yaşamı boyunca gereksinim duyduğu şeylerdir. İyi dostluklar ve arkadaşlıklar menfaatler üzerine kurulmamalıdır. Bizler Bolu yatılı öğretmen okulunda eğitim alan öğrenci arkadaşlar olarak birbirimizi hiç bırakmadık ve hiç unutmadık. Bugünde aynı şekilde Mudanya da bir araya gelerek 53 yıllık dostluk ve arkadaşlıklarımızı pekiştirdik, bu nedenle de hepimiz çok sevinçli ve mutluyuz. Bunun dışında ise bugünün bir diğer özelliği de, 24 Kasım Öğretmenler Günü olması. Böyle bir günde bir araya gelmek bizleri fazlasıyla mutlu etti" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2013, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0