KENT KONSEYİ BAŞKANI PALA’DAN ÜNİVERSİTELERE ÇAĞRI!

Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisi tarafından gençlerin doğru bir kariyer planlaması yapabilmeleri ve iş dünyasının tecrübeli isimleriyle biraraya gelebilmeleri için bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘İşini Şansa Bırakma Zirvesi’ başladı.

KENT KONSEYİ BAŞKANI PALA’DAN ÜNİVERSİTELERE ÇAĞRI!
banner98
Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu tarafından organize edilen ‘3. İşini Şansa Bırakma Zirvesi’, gençlerin yoğun katılımıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu’nda başladı.
Birçok firmanın stant açarak destek verdiği zirvede konuşan BKK Başkanı Semih Pala ise, Kent Konseyi tarafından örnek alınması gereken bir tablo oluşturulduğunu dile getirdi. Kent konseylerinin yapısı hakkında gençlere bilgi veren Pala, Bursa Kent Konseyi’nin 4 Meclis, 30 Çalışma Grubu, yüzlerce gönüllüsü ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti. Her görüşten insana söz hakkı verdiklerini, çatışmadan uzak hoşgörü içerisinde toplantılar düzenlediklerini aktaran Pala, yılda 1500 faaliyete imza attıklarını hatırlattı. Pala, “Geliştirdiğimiz toplumsal denge çizgisi anlayışıyla her kesime hitap etmeye özen gösterdik. Demokrasi kültürünün, uzlaşma ve hoşgörü kültürünün, insan ilişkilerinin, insan hakları ve özgürlüklerinin geliştirilmesi için çaba gösterdik. Herkese ve her kesime açık şekilde çalışmalarımızı yürüttük” dedi.
Türkiye’de son dönemde sıkıntılar yaşandığını, ancak büyük bir ülke olan Türkiye’nin bunları aşacağını belirten Pala, dünyanın güçlü Türkiye’ye ihtiyaç duyduğunu, güçlü Türkiye için de herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğinin altını çizdi. Pala, gençliğin bir güç olduğunu, ancak kontrolsüz de olmaması gerektiğini anlattı. Direk güçlü olmayı değil, etkili olmayı amaçlamalarını tavsiye eden Pala, kısa vadeli dostluktan ziyade, uzun vadeli dostluklar edinmelerini önerdi. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler ve hukukun gelişimi için insanın öncelikle kendisini geliştirmesi gerektiğini söyleyen Pala, “Yönetici olduğunuzda insanlara hizmet ederken kendi dünya görüşünüze göre değil, tarafsız şekilde davranın. Muhalif veya çatışması görüşler yerine, eleştirel görüşler geliştirin. Eleştirinin etkili olması için çözüm yolunu da gösterin. İnteraktif yaşam modelini tercih edin. Önyargılı olmayın. Sıkıntılarla veya zorluklarla karşılaştığınızda bile güzel görün ve düşünün. Hırslı hayat insanı yıpratır, fakat mücadeleci ortamdan da kaçmayın. Kendimizi ıslah etmeden, başkasını ıslah etmeye çalışmak doğru değil” diye konuştu.
Okullarda ve üniversitelerde farklı meslek dallarında güzel eğitim verildiğini, diplomayı verdikten sonra ise takip yapıldığını söyleyen Pala, “Gençler de bu sefer sınav peşinde koşuyor. Başka yerler çalışmak için uğraşıyor. Tüm gençler bunu yaparsa, kim girişimci olacak? Yeni iş yerleri açılmazsa vatandaş nasıl iş bulacak? Üniversitelerimiz, ‘Yeni iş alanı nasıl oluştururum, istihdamı nasıl sağlarım?’ sorularına cevap verecek şekilde eğitim vermelidir. Mezun olan gençler kendi işini nasıl kuracağını bilmeli. Nüfus sürekli artıyor. Daha fazla girişimciye ihtiyacımız var” dedi.
BKK Gençlik Meclisi Başkanı Yasin Taşkum ise, bu yıl üçüncüsü yapılan ‘İşini Şansa Bırakma Zirvesi’nde girişimcilik temasını işlediklerini hatırlatarak, Bursa ve Türkiye genelinde yaşayan gençlerin sıkıntılarına tarafsız bir şekilde yaklaştıklarını ifade etti. Gençlerin katılımcı birey olmalarına destek ve Türkiye’de yaşayan gençlere Bursa olarak örnek olduklarının altını çizen Taşkum, kendini ifade edemeyen, değerlerini ileri taşımakta zorluk çeken gençlerin kabuklarını kırması, hak ettikleri yerlere gelmesi için birçok çalışmada bulunduklarını anlattı. Gençlerin, AB fırsatlarından yararlanması, ulusal projelere ortak olması, yazması ve hayata geçirmesinde yardımcı olduklarını söyleyen Taşkum, gençler artık yerinde oturan, sessiz kalan, ne denirse onu yapan konumundan çıkmaya başladığını kaydederek, Gençlik Meclisi olarak sürece pozitif anlamda katkı sağladıklarını belirtti. Yaklaşık yüzde 50’si genç olan bir ülkede yaşadıklarını ifade eden Taşkum, “Böylesine ortamda gençler yine de kendilerini ifade ederken sıkıntılar yaşıyor. Ancak bizler yarının değil, bugünün gençleriyiz. Türkiye’de gençler olarak artık daha iyi yerlerde, daha iyi temsil edilerek yer almak istiyoruz. Bu ve buna benzer zirvelerin daha çok yapılması için Gençlik Meclisi olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Zirvenin üç yıldır yapılmasında emeği geçenlere, stant açanlara, bizlerden desteğinin esirgemeyen BKK Genel Sekreter Yardımcısı Murat Başlar’a, bizleri hiç yalnız bırakmayan BKK Başkanı Semih Pala’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.
BKK Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu Temsilcisi Ömer Çevik, Gençlik Meclisi olarak gençlik ve sosyal girişimcilik alanındaki tüm konuları yerel ve ulusal alanda araştırdıklarını, takip ettiklerini ve bu tip organizasyonlar düzenlediklerini söyledi. Bu yıl üçüncüsü yapılan ‘İşini Şansa Bırakma Zirvesi’nin ilk iki yıl kariyer temasıyla yapıldığını, toplamda bin 200 kişinin katıldığını belirten Çevik, bu yıl ise girişimcilik ana fikriyle zirveyi düzenlediklerini anlattı. Çevik, organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen BKK Gençlik Meclisi gönüllülerine ve BKK Başkanı Semih Pala’ya teşekkür etti.
Konuşmaların ardından zirve, panellerle devam etti. Turkticaret.net İcra Kurulu Başkanı Murat Yanıklar, BİNTED Genel Müdürü Birgül Yıldız Günay ve ıslak mendilin mucidi Ataman Özbay, tecrübelerini gençlere aktaracak. BKK Başkanı Semih Pala’nın moderatörlüğünü yapacağı interaktif oturumda ise Özdilek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova ve Hastavuk Yönetim Kurulu üyesi Müjdat Sezer gençlerle buluşacak.
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0