İNEGÖL İKİNCİ OSB’NİN İLK TAPUSU SAHİBİNİ BULDU!

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Hamzabey köyü üzerinde oluşturulan Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (2.OSB) ilk fabrika tapusu sahibini buldu.

İNEGÖL İKİNCİ OSB’NİN İLK TAPUSU SAHİBİNİ BULDU!
banner98
İnegöl Tapu Müdürlüğünde düzenlenen törende 2. OSB’de bulunan 13 fabrikadan birinin tapusu, Akyol Mobilya firmasının ortakları Şefik ve Mustafa Akyol’a teslim edildi. Belediye Başkanı ve 2.OSB Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, ilk tapuyu sahibine takdim etti. Törende, İTSO Başkanı Metin Anıl, Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri Berat Ertopuz ve Abdullah Ezim’de hazır bulundu.
Tapu takdimi öncesi bir konuşma yapan Aktaş, “İnegöl olarak çok özel bir mutluluğu yaşıyoruz. İnegöl 2. Organize Sanayi Bölgesi, sürecine 2006 yılında başlandı. Dönemin kaymakamı ile bu konudaki kurum ve kuruluşlarımızın çok büyük emekleri oldu. İnegöl Belediyesi, İTSO ve İl Özel İdaresi ortaklığında kurulmuş bir tüzel kişiliktir. 2009 senesinde Akyol Mobilya ve Orman Ürünleri Tic. Ltd. Şti.’nin sahipleri olan Şefik ve Mustafa Akyol ilk inşaatı başlatanlardı. O zamanlar çok şeyler söylendi. ‘Dağ başına mobilya fabrikaları mı olur, burada bu çalışma mı yapılır’ dendi. ‘Mobilyacılar kendilerine organize sanayi bölgesi yapamazlar’ dendi. Şuan 13 faal fabrikamız, 93 civarında tahsisimiz var. Şuan devam eden hafriyat ve temel çalışmaları var. Bunlarla beraber 3-4 sene içerisinde İnegöl’ün 2023’teki 1 milyar dolar hedefini, bu yıla varmadan yakalayacağız. OSB’de buna çok önemli mekan teşkil edecek. Orada ilk fabrika yapma cesaretini gösteren Akyol kardeşler, tapu konusunda da ilk oldular. Bugün mini bir törenle bunu kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ben kendilerini kutluyorum” dedi.
Firmanın ortaklarından Mustafa Akyol’da, “Bugünü tarihi ve önemli bir gün olarak görüyorum. İnşallah 2. OSB uzun vadede büyük gelişmelere vesile olacaktır ve ben İnegöl Mobilya sanayisinin son 100 yıl içerisindeki en büyük birkaç projesinden biri olduğunu düşünüyorum. İnegöl’e, mobilya sektörüne hayırlı olsun. Mobilya sektörüne vermiş olduğu bu destekten dolayı Belediye Başkanımızın, bizim için ve mobilya sektörü için büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum” dedi.
Konuşmaların ardından ilk fabrika tapusu Akyol kardeşlere takdim edildi.
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0