Ak Parti Önünde Açıklama Gerginliği

Adana'da AK Parti İl Başkanlığı önünde açıklama yapmak isteyen bir grup sivil toplum örgütü üyesi ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Ak Parti Önünde Açıklama Gerginliği
banner98
Adana'da AK Parti İl Başkanlığı önünde açıklama yapmak isteyen bir grup sivil toplum örgütü üyesi ile polis arasında gerginlik yaşandı. Olayda 1 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Adana'da bir grup sivil toplum örgütü ve bazı partilerin üyesi yaklaşık 25 kişi, 17 Aralık operasyonunu bahane ederek AK Parti İl Başkakanlığı önünde açıklama yapmak istedi.

Çevik kuvvet polisi de TOMA ile birlikte il binası önünde önlem aldı. Bir polis grubun lideri Utku İpek'i refüjde durdurarak AK Parti İl Başkanlığı önünde eylem yapmanın yasak olduğunu, parti binası altında market olduğu için yaşanacak olaylar sırasında vatandaşın mağdur olabileceği gerekçesiyle izin vermedi.

Ancak grup bina önünde açıklama yapmakta ısrar edince çevik kuvvet polisi araya girerek yaklaşık 25 kişilik grubu yolun karşı tarafına geçirdi. Bu arada polise karşı koyan bir kişi gözaltına alındı. Polis grubu iterek uzaklaştırdıktan sonra grupla uzun süren müzakerelerin ardından grup kaldırımda açıklama yapmaya karar verdi. Grup konuşmanın ardından oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0