Kuduz Köpek Bisikletin Pedalına Takılınca Yakalandı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde çocuklara saldıran kuduz köpek, tasmasındaki zincirinin yerde bulunan bir bisikletin pedalına takılması sonucu yakalanarak etkisiz hale gerildi.

Kuduz Köpek Bisikletin Pedalına Takılınca Yakalandı
banner98
Konya’nın Beyşehir ilçesinde çocuklara saldıran kuduz köpek, tasmasındaki zincirinin yerde bulunan bir bisikletin pedalına takılması sonucu yakalanarak etkisiz hale gerildi.

Edinilen bilgiye göre, göl sahilindeki parkta başıboş dolaşan bir köpeğin çocuklara saldırdığı ihbarı üzerine Beyşehir Belediyesi zabıta ekipleri harekete geçti. Vuslat Parkı’na gelen zabıta ekipleri, ağzından köpükler gelen ve kuduz olduğundan şüphe edilen pitbul cinsi köpeği aramaya başladı. Köpeğin cadde üzerine çıkarak sağa sola koşturmaya başladığı yönünde bilgi alan zabıta ekipleri, Atatürk Caddesi’ne yöneldi. Saldırgan köpeğin saldırdığı küçük çocuğun bir iş yerine sığınarak son anda kaçmayı başardığı öne sürülürken, köpeğin tasmasındaki zincirin kaldırım kenarındaki bir bisikletin pedalına takıldığını gören vatandaşlar görevlilere haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri de, ağzından köpükler gelen köpeğe vatandaşların yaklaşmaması için önlem aldı. Bir süre sonra gelen belediye görevlileri, köpeği uyuşturucu iğne ile bayılttı. Veteriner hekime götürülen köpek, kuduz olduğu anlaşılınca itlaf edilerek gömüldü.

Şeref Ağa adlı vatandaş, Vuslat Parkı’nda gezinirken etraftan geçen çocuklara saldırmaya başlayan köpeğin ağzından köpükler gelmesi sonucu kuduz olduğundan şüphe ettiklerini belirterek, “Sağa sola koşarken sonradan yakalandı. Bağladığımız halde kopartarak tekrar kaçmaya başladı. Sağa sola saldırırken koşarken tasmasının zinciri bu bisiklete takıldı. Sahibi ise herhalde iğne vurdurmamış galiba. Zan altında kalmamak için o da koydu gitti. Şu anda sahibi belli değil. Zabıtayı biz çağırdık. Isırdığı kişi yok. Emniyet ve Zabıta Amirliği’ne vatandaşları tehlikeden koruduğu için ve zamanında müdahale ettiğinden dolayı vatandaş olarak teşekkür ediyoruz. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

Yetkililer, kuduz olduğu ortaya çıkan köpeğin sahibini bulmak için çalışma başlattı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2014, 21:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0