Dört Asırlık Ramazan Geleneği: Hüdâyi Sofrası

Üsküdar’ın manevi sultanı Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretlerinin asırlar önce başlattığı fakirlik ve cehaletle mücadele hizmeti bugün kendi adını taşıyan vakıf ile sürüyor. “Kavuştuk Ramazan’a, Niyetlendik Paylaşmaya” çağrısıyla bu yılki Ramazan çalışmalarına başlayan Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, dünyanın dört bir köşesinde yoksulların yüzünü güldürüyor. Yaklaşık 40 ülkede insani yardım, sosyal kültürel hizmetler ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren Vakıf, Ramazan ayı boyunca dünyanın birçok yerindeki Müslümanlar için iftar sofraları açıyor ve ihtiyaç sahibi ailelere erzak paketleri dağıtıyor.

Dört Asırlık Ramazan Geleneği: Hüdâyi Sofrası
banner98
 

Hüdâyi Sofrası, Dünyanın Dört Bir Köşesinde

Toplanan zekât, fidye, iftar ve erzak paketi gibi bağışlar ile yurt içinde ve yurt dışında mazlum, mağdur ve kimsesizlere erzak ve iftar yardımında bulunulacağını belirten Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz, Ramazan’ın bereketini ve coşkusunu ihtiyaç sahipleri ile paylaşarak onların mutluluklarına ve dualarına ortak olmaya çalışacaklarını söyledi. Eryılmaz, sözlerine söyle devam etti: “Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı olarak Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş-Arakan, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Filistin/Gazze, Gana, Gürcistan, Kamerun, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Sudan, Suriye, Tanzanya, Uganda başta olmak üzere yaklaşık 40 ülkede iftar sofraları kuruyoruz, temel gıda ürünlerine muhtaç on binlerce aileye de Ramazan gıda kumanyaları dağıtıyoruz. Vakıf olarak, ülkemiz dahil Afrika, Asya, Balkanlar ve Uzak Doğu gibi farklı coğrafyalarda 40 ülkedeki müesseselerimiz ve partner kuruluşlar aracılığıyla ayrıca Kur’an kurslarımız, yetimhanelerimiz, gençlik merkezlerimiz, anaokulu, ilkokul, İmam-Hatip ve ilahiyat gibi eğitim kurumlarımızla zaten mazlum, mağdur ve fakir ailelerle ve eğitim desteğinde bulunduğumuz talebelerimizle iç içeyiz. Ramazan ayı; bu yardım seferberliği için, zekât ve hayırların en muhtaç ailelere ulaştırılması için en güzel mevsim” dedi.

İnternet Üzerinden de Bağış Yapılıyor

Eryılmaz, Ramazan ayındaki zekât, fidye, iftar ve erzak paketi bağışlarının nasıl yapılacağıyla da ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Eryılmaz, “Yurt içinden ve yurt dışından bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız, www.hudayivakfi.org sitesinde yer alan online bağış sayfamızdan, anlaşmalı banka hesaplarına Havale veya EFT yoluyla bir kişilik iftar için 20 TL, bir paket erzak için 100 TL veya ‘İftar, Fidye, Fitre’ kelimelerinden birini yazıp 4948’e SMS atarak 20 TL bağışta bulunabilecekler” dedi.


Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0