KENDİLERİNİ DIŞLANMIŞ HİSSEDEN GENÇLER RADİKALLEŞİYOR MU?

İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayhan Kaya, Avrupa’da yaşayan gençlerin radikalleşme süreçlerini araştıracak. Prof. Dr. Kaya’nın Avrupa’nın en prestijli araştırma kurumu Avrupa Araştırma Konseyi’nden destek kazanan araştırması; Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika’da doğan ve kendilerini dışlanmış hisseden gençler ile Müslüman ve göçmen kökenli gençlerin eğilimlerini inceleyecek

KENDİLERİNİ DIŞLANMIŞ HİSSEDEN GENÇLER RADİKALLEŞİYOR MU?
banner98

İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayhan Kaya, radikalleşmenin tarih boyunca genç kitleler arasında görüldüğünü belirterek, “Radikalleşme, genellikle genç kitlelerde görülüyor. Son yıllarda Avrupa’daki bu eğilimleri incelediğimizde, radikalleşmenin İslamofobi ve İslamizm ekseninde oluştuğunu görüyoruz. Bunun sebebini anlamaya çalışmak için 5 yıl sürecek bir araştırma başlatıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Kaya, "Araştırmamız Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika'da doğan ve kendilerini giderek sosyo-ekonomik, politik ve psikolojik nedenlerle dışlanmış hisseden gençler ile Müslüman ve göçmen kökenli gençlerin eğilimlerini inceleyecek. Bugüne kadar bu iki farklı grubun radikalleşme biçimlerinin birbirinden ayıran birçok çalışma yapıldı. Bu çalışmaların aksine geliştirdiğimiz projeyle, Avrupa’da yaşayan genç kuşakların radikalleşme süreçleri mercek altına alınacak” açıklamasında bulundu. Alan çalışmaları ve derinlemesine görüşmelerin yer alacağı araştırmada, geniş bir araştırmacı grubu ve bilimsel danışma grubu ile birlikte çalışılacak.

Türkiye üniversitelerinde bir ilk: Proje, Avrupa’nın en prestijli kurumundan destek kazandı

Prof. Dr. Ayhan Kaya’nın, “Popülizm Çağında Yerlilik, İslamofobizm ve İslamizm: Avrupa’da Sosyo-Ekonomik ve Politik Olanın Kültürleştirilmesi ve Dinselleştirilmesi” başlıklı araştırması, Avrupa Araştırma Konseyi tarafından dünya çapında ileri düzey araştırmalara imza atmış bilim insanları için verilen “Advanced Grant” (ileri seviye destek) kategorisinde fon desteği kazandı. Araştırma, Türkiye üniversiteleri arasında Sosyal Bilimler alanında bu kategoride fon desteği kazanan ilk proje olma özelliğini taşıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında:

1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla yola çıkan ve kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı’nın Türkiye’deki tek üyesidir. Yaklaşık 1500 kişilik bir öğretim kadrosuna sahip olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 25.000’i aşkın öğrencisi ve 30.000’i aşkın mezunu bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, İşletme, İletişim, Sağlık Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültelerinin yanı sıra yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 150’yi aşkın ön lisans, lisans ve doktora programı sunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İstanbul’un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere, Kuştepe ve Kozyatağı olmak üzere dört kampüsü bulunmaktadır. Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS’in, 2018 yılı “Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması”nda BİLGİ, en iyi 140 üniversite arasında yer almaktadır. Sıralamaya göre BİLGİ, Türkiye’deki en iyi 16 vakıf üniversitesi arasında bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0