banner102

İSTİHDAMA ‘FAVEO’ KATKISI

Bursa’nın ulusal anlamda eğitim, danışmanlık, insan kaynakları ve özel istihdam bürosu olarak hizmet veren firması Faveo Eğitim & Danışmanlık, onay ve yetki belgelerinin arasına ‘Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi’ni de katarak, bu alandaki yetkinliğini artırdı.

İSTİHDAMA ‘FAVEO’ KATKISI
 Faveo’nun 10 yıldır Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı onaylı, İŞKUR denetiminde Özel İstihdam Bürosu olarak da hizmet verdiğinin altını çizen Faveo Eğitim & Danışmanlık Genel Müdürü Barış Gül, önümüzdeki dönemde ülke istihdamına verdikleri katkıyı ‘Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi’ ile artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Mayıs 2016 yılında Resmi Gazete’de yayınlanarak 4857 sayılı iş kanununun 7. maddesinde yapılan değişikliğe göre artık özel istihdam bürolarının geçici iş ilişkisi kurma yetkisi olduğunu dile getiren Barış Gül, “Firmaların üzerinden önemli bir yükü alan Geçici İş İlişkisi Kanununa göre artık işyerlerinin geçici iş kapsamına giren işlerini yetkili özel istihdam büroları ile yapma zorunluluğu getirmiştir. Faveo Danışmanlık olarak bizler de kısa süre önce yetki belgemizi aldık ve önümüzdeki dönemde hem şehrimize, hem de ülke genelindeki iş ortaklarımıza bu hizmeti vereceğiz” dedi.

Özellikle Avrupa’da bu esnek çalışma modelinin, istihdamın arttırılmasına büyük katkı sağladığını belirten Gül, ülkemizde de bu modelin özel yetkilendirilmiş istihdam büroları tarafından layıkıyla yapılması gerektiğinin altını çizdi. Bu çalışma modelinin işverenlerle birlikte doğru uygulanmasının üretimin kalitesini de artıracağını ifade eden Gül, böylelikle işsizlik rakamlarının da aşağı çekilebileceğini belirtti.

Bu noktada hizmet almak isteyen firmalara da bir çağrıda bulunan Gül, hizmet alınacak özel istihdam bürosunun İŞKUR tarafından özel yetki ile izin verilen büro olmasına ve yetki belgesine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0