İYTE’de buluşma !

Uluslararası Teorik Fizik Merkezi (ICTP) ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)'nün ortaklaşa düzenlediği “Fen ve Mühendislik Bilimlerinde Uluslararası İşbirliklerinin Rolü” konulu çalıştay, İYTE’nin evsahipliğinde yapıldı....

İYTE’de buluşma !
banner98
Uluslararası Teorik Fizik Merkezi (ICTP) ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)'nün ortaklaşa düzenlediği “Fen ve Mühendislik Bilimlerinde Uluslararası İşbirliklerinin Rolü” konulu çalıştay, İYTE’nin evsahipliğinde yapıldı. Gelişmekte olan ülkelerdeki bilim faaliyetlerini destekleme, yetenekli araştırmacı ve öğrencileri dünyanın her yerinden yetkin bilimadamlarıyla buluşturma amacıyla kurulan ICTP, güncel konularda çalıştaylar düzenleyerek bilime katkı sağlamayı hedefliyor. Bu çerçevede Brezilya’dan sonra Ortadoğu ve Kafkaslara hitap edecek ikinci şubesini ICTP-Eurosian Center For Advanced Research (ECAR) İYTE kampüsünde açma hazırlıklarında bulunan merkez, ortak bir çalıştay düzenledi. Yaşam standartlarının iyileşmesi, insan hayatının gelişiminde temel bilimlerin önemi ve daha verimli çalışmaların yapılabilmesi için çeşitli önerilerin değerlendirildiği çalıştaya, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen katıldı.

‘TEMEL BİLİMLERİ ÇOCUK YAŞTA SEVDİRMELİYİZ’

Üst düzey bilimadamlarının katıldığı çalıştayda konuşan İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, gençlerin temel bilimlere ilgisinin azaldığına, tıp ve sosyal bilimlerin ağırlık kazandığına dikkat çekti. Güden, “Gençleri çocuk yaşta temel bilimlerle tanıştırmamız ve onlara bunu sevdirmemiz gerekiyor.” dedi. ICTP Başkanı Fernando Quevedo ise katılımcılara merkezin projelerini anlattı. ICTP’nin, gelişmekte olan ülkelerin ihtiyaçlarını gözeterek yüksek nitelikte bilimin üretildiği ve paylaşıldığı bir kurum olduğunu vurgulayan Quevedo, İYTE kampüsünde açmayı planladıkları şubenin hedeflerini aktardı. Kalkınma Bakanlığı Uzmanı Nuri Duman’ın, “Araştırma Merkezlerinin Etkin Kullanımı ve İşleyişi Hakkında Kanun” taslağını görüntülü bir sunumla aktardığı çalıştaya ayrıca Washington Üniversitesi'nden Prof. Mehmet Sarıkaya, ICTP Direktör Yardımcısı Prof. Seifallah Randjbar-Daemi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinatörü Dr. Fırat Yaldız, ITAP Direktörü Prof. Tuğrul Hakioğlu, ODTÜ'den Prof. Namık Kemal Pak ve İYTE'den Prof. Tuğrul Senger konuşmacı olarak katıldı.
Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2013, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0