Çin Heyeti Bursa'ya Hayran Kaldı

Bursa’yı ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Pujiang Konseyi Dış Ticaretin Teşviki Onursal Başkanı Shi Zhengiang, Türkiye’yi çok beğendiklerini, özellikle Bursa ve İstanbul’a hayran olduklarını söyledi.

Çin Heyeti Bursa'ya Hayran Kaldı
banner98
 Bursa’ya hizmetleriyle çağ atlatan Büyükşehir Belediyesi, Uzak Doğu ülkelerinin de dikkatini çekiyor. Çin’den Türkiye’ye gelen ticaret uzmanları ve iş adamları, Bursa ve İstanbul’a hayran kaldı. Bursa’da Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile görüşen Çin Halk Cumhuriyeti Pujiang Konseyi Dış Ticaretin Teşviki Onursal Başkanı Shi Zhengiang, Türkiye’yi daha önce kitaplardan okudukları kadarıyla tanıdıklarını söyleyerek, “Türkiye’de İstanbul ve Bursa’yı gördük ve bu şehirlere hayran olduk. Çünkü bu kadar zengin bir birikime sahip olduğunuzu bilmiyorduk. Türkiye ve Bursa odağında ekonomik, kültürel ve ticari konularda neler yapabiliriz görmek istedik. Bursa ile dostluk bağları da kurmak isteriz” dedi.
Zhengiang’e ziyarette Pujiang Yönetimi Kristal Sanayi Bölgesi Müdür Yardımcısı Yu Zhenxian, Pujiang Ekonomik Gelişim Bölgesi Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Chen Rongsheng, Pujiang İlçe Ticari Bürosu Genel Müdürü Lou Xinyou, Pujiang Kristal Sanayi Bölgesi Gelişim Limited Şirketi Başkanı Huang Heping ve Pujiang İlçe Ticari Bürosu Müdürü Huang Wei eşlik etti. Zhengiang, Başkanvekili Karlık’a ipek pano hediye etti.
Bulgaristan’dan Bursa’ya gelen Trakya Ekonomik Bölgesi Yöneticisi Faik Korkmaz ile Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun da katıldığı ziyarette konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ise, Türkiye’de son yıllarda yaşanan gelişmeleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetleri anlattı. Karlık, misafirlerine Bursa’ya mahsus hediyeler verdi.
Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0