Viyana Klasik Orkestrası Konser Verdi

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde gerçekleştirilen 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 2 bin yıllık Side Antik Tiyatro'da Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi'nin konseriye başladı. Konsere turistler ile yerleşik...

Viyana Klasik Orkestrası Konser Verdi
banner98
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde gerçekleştirilen 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 2 bin yıllık Side Antik Tiyatro'da Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi'nin konseriye başladı.

Konsere turistler ile yerleşik yabancılar yoğun ilgi gösterdi. Festivalinin açılışını festivalin sanat yönetmeni Remzi Buharalı yaptı. Side festivalinin Avrupa Festivaller Birliği (EFA) kapsamında yapıldığını ve bunun da Türkiye'nin bir gururu olduğunu söyledi.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, "EFA kapsamında bu yıl 13.'sünü yaptığımız festivalimiz ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağladığına inanıyorum. Büyükşehir Yasası ile birlikte dünya kültür turizminde marka olan Side bir mahalle olacak. Side, kültür, tarih, arkeoloji ve sanatın bir arada olduğu nadir bir turizm beldesi. Arkeolojik zenginliğiyle adeta açık hava müzesi konumunda. Umarım festival, yasa ile birlikte kesintiye uğramaz" diye konuştu.

Viyana Klasik Orkestrası, antik tiyatroya gelenlere unutulmaz dakikalar yaşattı. Josef Straus ve M.A. Mozart'ın eserlerinden bale, polka, vals ve marşlar seslendirildi. Konser bitiminde orkestra 5 dakika ayakta alkışlandı.
Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2013, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0