Ayağa Kalkmak İstiyor!

Adana’nın Yüreğir ilçesinde oturan Gülay Yalçınkaya, yaklaşık 6 aydır kas hastalığı olan Motor Nöron ALS ile mücadele ediyor.

Ayağa Kalkmak İstiyor!
banner98
Adana’nın Yüreğir ilçesinde oturan Gülay Yalçınkaya, yaklaşık 6 aydır kas hastalığı olan Motor Nöron ALS ile mücadele ediyor. Hastalık yüzünden ayağa kalkamayan 2 çocuk annesi Yalçınkaya, yürüyebilmek için yetkililerden yardım bekliyor.

Gülay Yalçınkaya’nın hayatı bundan 6 ay önce kaslarında başlayan hastalıkla değişti. Sağlıklıyken hızlı yürüdüğü yolu yavaş gitmeye başlayan Yalçınkaya (40), eşi Mahmut Yalçınkaya ile birlikte doktor kontrolüne gitti. Hastane hastane dolaşan Yalçınkaya, şiddetli bel ağrıları yüzünden yatağa bağlı hale geldi. Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde yaklaşık 4 ay tedavi gören Gülay Yalçınkaya’nın hastalığı geç tespit edildi. Maddi durumu iyi olmayan Mahmut Yalçınkaya ise eşine bakabilmek için yaptığı boyacılık işini bırakmak zorunda kaldı.

Tedavi için Ankara’ya gitmek istediklerini belirten Mahmut Yalçınkaya, ambulansla sevki için yetkililerden yardım istedi. “Eşim gözlerimin önünde eriyor, elim kolum bağlandı.” diyen Yalçınkaya, “Balcalı’da yaklaşık 5 ay yattık. Ankara’da tedavi olabilir. Ancak sevki olmuyormuş, valiliğe kadar gittik, yazıyı verdik. Yine de sevkini yapmadılar. Biz de elimiz kolumuz bağlı kaldık, yardım bekliyoruz. Çalışamıyorum, eşimin yanında bekliyorum. Başka bakanı yok.” diye konuştu.

Eşinin Balcalı Hastanesi’nde yattığında yürüdüğünü kaydeden Yalçınkaya, “Geceleri uyuyamıyor. Bel ağrıları oluyor. Oksijen tüpüne bağlanıyor çoğu zaman, nefes alamıyor. En azından fizik tedavi yapılması lazım. Balcalı’ya yattığında yürüyordu. Yoğun bakıma yatırınca hiç yürüyemez oldu.“ ifadelerini kullandı.

Yürümeyi özlediğini ifade eden Gülay Yalçınkaya, “İlgilere sesleniyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Nefesim bile kesiliyor. Ne olur yardım edin, Başbakan’ımıza da sesleniyorum. Ne olur yardım edin bana. Ben artık yürümek istiyorum.” şeklinde konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0