Orhangazi Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısını yaptı.

Orhangazi Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ın katılmadığı toplantıya birinci vekil Bekir Aydın başkanlık yaptı. Toplantıyı izleyenler arasında, Demokrat Parti ilçe başkanı Baki Bekar, Saadet Partisi ilçe başkanı Emin Akbulut, Bal-Göç başkanı Hüseyin Ali Yetim ve Cem Vakfı başkanı İmam Budak da yer aldı.

Orhangazi Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısını yaptı.
banner98

Meclis, 2018 yılı evsel katı atık toplama tarifesinin belirlenmesi, Mezarlıklar  Müdürlüğü bütçesinden Zabıta Müdürlüğü'ne ödenek aktarılması, Özel Kalem, Zabıta Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Sosyal Yardım Müdürlüğü'ne ek bütçe oluşturulması konularını plan ve bütçe komisyonuna aktardı. Gemiç mahallesin 1274 parsel sayılı taşınmazda, Muradiye mahallesi 103 ada 2,6 ve 7 parsellerde imar plan değişikliği yapılması konularını imar komisyonuna havale etti. Orhangazi belediyesi 2018 mali yılı performans programı ise plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Cihanköy mahallesi 758 parsel sayılı taşınmazlar üzerinde özel eğitim ve yurt alanı yapımına yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılması, Gedelek mahallesi 765 ada 384 sayılı parsel taşınmazlar üzerinde konut dışı kentsel çalışma alanı yapımına yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılması, Hürriyet mahallesi 374 ada 30 ve 31 parsel sayılı taşınmazlar üzerinde yapılaşma koşullarının düzenlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılması konuları ise imar komisyonuna havale edildi.

 

                Belediye Meclisi, Orhangazi'nin Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'ne üye olması ve birlik tüzüğünü kabul etti. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ın doğal üye olarak katıldığı Birlik için 3 asil 2 yedek üye seçimi yapıldı. Asil üyeliklere İlhan Kılıç, Bekir Aydın ve Süleyman Yaşa, yedek üyeliklere ise Serkan Ateş ve Hüseyin Cevizlidere seçildi.

 

                Orhangazi Belediye Meclisi, 02 Nisan 2015 tarihindeki toplantısında sosyal tesis yapılması  için Keramet Ilıca'daki 980 parsel nolu taşınmazı Büyükşehir Belediyesi'ne devretmişti. Büyükşehir Belediyesi, tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilen projeler arasına Ilıca'yı da ekledi. Orhangazi belediye Meclisi ise dünkü toplantısında Büyükşehir Belediyesi'ne devir kararını iptal etti. Ilıca'daki projenin Orhangazi Belediyesi tarafından yapılacağı bildirildi.

 

                Orhangazi Belediye Meclisi, geçtiğimiz yıl Kasım ayında yaptığı toplantıda Gemiç Mahallesi'ndeki 1274 parsel numaralı taşınmazın üst kullanım hakkını zeytin entegre tesisi yapılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis etmişti. Meclis, bu kararı da iptal etti. Söz konusu taşınmaz Orhangazi Belediyesi projelerinde kullanılmak amacıyla bedelsiz olarak Belediye'ye iade alındı. 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0